Az Igazságügyi Minisztérium törvénymódosítási javaslatot nyújtott be, amelynek alapján a hálapénz elfogadása ezentúl nem számítana bűncselekménynek. Azt viszont megtiltanák, hogy az orvos az egyébként ingyenes ellátásért előre elkérje a pénzt – írja a Magyar Nemzet.

A tervezet alapján a jövőben már nem minősülne bűncselekménynek, ha egy egészségügyi dolgozó juttatást fogadna el a betegeitől a hálájukért cserébe. A tervezetet még nem tárgyalta a kormány.

A lapnak Magyar Gábor ügyvéd úgy nyilatkozott, a jogalkotó elsődleges szempontja az volt, hogy a hálapénz elfogadásának fenyegetettségét ezzel is csökkentsék. 

A Magyar Rezidensszövetség elnöke, Dénes Tamás a Magyar Nemzetnek azt fejtegette, hogy a hálapénz rendszere elűzi az országból az orvosokat. Véleménye szerint a most benyújtott javaslatba foglalt "szoftkorrupt" rendszernek a konzerválása súlyos hiba lenne. A szövetség álláspontja még mindig az, hogy az államnak biztosítania kell az egészségügyben dolgozók megfelelő bérezését, majd felszámolni a hálapénz minden formáját és büntetni annak elfogadását.

A KSH kutatásának eredményei alapján a lakosság 2014-ben 8,3 milliárd forintnyi hálapénzt fizetett ki. Ez 1998 óta 18 százalékos növekedést jelent – tette közzé a lap. 

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ezzel csak azt akarják elérni a betegek tartsák el az orvosokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ragyogó ötlet. Akinek meg nincs pénze, annak jogában áll elhalálozni. Azt nem értem, meddig fog még ez az embertelen banda regnálni?!
human
@Desischado: Nem elég, hogy nyilvánvalóan alkalmatlanok a kormányzásra, de mellette azért szorgalmasan lopnak. Talán érzik, hogy meg van számlálva az idejük és viszek mindent amit még tudnak.
Bercifiu
@csa-csa: Csak éppen a Mtk. börtön büntetéssel fenyegette, röviden: KORRUPCIÓ.
nem
A durva anyád, magyar kormány!

Semmi nem kell tőled, vágod!!!
csa-csa
azért 30 éve!!! egy szemklinikán egy idősebb vidéki néni remegő kezekkel előttem bontogatta ki a kis pénzecskéjét a kendőjéből hogy odaadhassa a dokinak. Megvárta!!!
még régebben csak akkor kaptál egy pohár vizet az ápolónőtől, ha bedobtál egy 20-ast a zsebbe! Ez olyan rég volt, hogy akkor egész jó jattnak számított! És naponta többször azt is nehezen hozta össze a kültelki csóró!
szóval semmi nem változott és SOHA nem is fog!
kukac50
Fizetés emelést oldja meg a Nép, az a beteg aki meg nem tud pénzt adni az meg dögöljön meg azt akarja a Fidesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.