Egy hazai civil szervezet kezdeményezésére bekötött szemmel, feliratozott táblával állt ki a Kálvin térre egy cigány származású fiú, Bangó Roland - írja a Hír24.

A táblán a következő felirat volt látható:

Cigány vagyok, sokak szerint bűnöző. Én bízom benned. Ha te is bízol bennem, ölelj meg!

Az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF) által forgatott rejtett kamerás bizalomvideóval azt szerették volna megnézni, hogy a járókelők hogyan reagálnak a fent említett szituációra. A CFCF egy kanadai vírusvideót vett alapul a készítésnél, amelyben egy szintén bekötött szemű muszlim férfit az ott élő emberek egy-egy öleléssel biztosítottak a bizalmukról.

Az empátiát mérő teszt közel egy órán át tartott és ez alatt az idő alatt húsznál is több járókelő ölelte meg Bangó Rolandot. A szervezet ezt kifejezetten pozitív eredménynek tekinti, véleményük szerint az emberek sokkal nyitottabbak voltak a vártnál.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levi
1 óra alatt több mint 20 pénztárca nem rossz...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szalaiveronika
@levi: Én eddig komolyan vettem a szavaidat. Úgy gondoltam, valóban nem vagy rasszista, nem ítélsz bőrszín, faji- és felekezeti stb. hovatartozás alapján. Feltételeztem, hogy azt feltételezed, ez egy "ülő" poén. Aztán ezzel a légből kapott "statisztikai" adattal bebizonyítottad, hogy tévedtem a megítélésedet illetően. Ugyan is ez az az út, amely sehova , már mint semmi jóhoz nem vezet. Évszázadok történelme bizonyítja.
JAJMÁR
Nekem eddig nem voltak előítéleteim, de mostanában, ha azt mondják politikus... érdekes jelzők jutnak eszembe. Hű, ha valamelyik kiállna a Kálvin térre ezzel a szöveggel -:D
JAJMÁR
@JAJMÁR: 16:21 Úgy értem, ha valamelyik politikus kiállna a Kálvin térre ezzel a szöveggel :-DDDDD
levi
@szalaiveronika: Pedig végül is jól gondoltad, a négerek, a zsidók stb. azokkal nincs bajom, sőt igazából a cigányokkal sincs.
A statisztika nem légből kapott sajnos, a börtönben lévők 90%-a cigány származású, nézz utána nyugodtan, vagy nézd meg a körözési listát talán meg fogsz lepődni.
Tudod ha 99 kutya beléd harap a 100 kutyához már nem fogsz odamenni megsimogatni stb. Valahogy így vagyok a romákkal, persze nem mindegyikkel, van 2 (!!) roma haverom, de ők normálisak, dolgoznak , beilleszkedtek.(Nem mellesleg rájuk jut még 3000 oylan amelyik nem dolgozik, lop, rabol, erőszakoskodik csak a szülővárosomban.) Biztos vagyok benne, hogy az országban van több hozzájuk(2 haveromról beszélek) hasonló, de őket nem ismerem, ismeretlen embereknek meg nem szavazok bizalmat, akinek meg van egy kis sütnivalója az szintén nem tesz ilyet.
Köszi, puszi.
verum
@levi: - tudod, sok kutyát az emberek megkínoztak, éheztettek, megvertek, láncra vertek - és a kutyák kilencvenkilenc százaléka mégis bízik az emberben.
Igen, a kutya nem ember - sajnos.
Aztán ha összeszámolod, hogy hány nem cigány csapott be az életben. Boltban, üzleti életlben, stb.
Irtam fentebb, ha minden emberrel elsőre bizalmatlan vagy, akkor nincs egy szavam sem. Azonban ha csak a cigányokkal, akkor bizony rasszista vagy, mégha szalonképes is, mégha vannak cigányok, akikkel nincs is bajod.
aremy
a cím után én hüle az ovira gondolta de rájöttem hogy őt csak lapogatnák egy termetes füstölt bottal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.