Sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az OTP privátbanki üzletágánál történtek nyomán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata szerdán az MTI-t.

Az ügynek egy gyanúsítottja van, őt őrizetbe vették – közölte az ORFK. "További részletet a nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség nem kíván közölni" – tették hozzá.

Az index.hu szerdán saját értesülésként közölte, hogy több év alatt mintegy egymilliárd forintot emelt le ügyfelei számlájáról "az OTP egyik bankára". Információik szerint K. Zsolt összesen egymilliárd forint körüli összeget "nyúlt le". K. Zsolt meglehetősen primitív módszert alkalmazott: papírokat, aláírásokat hamisított – írta a hírportál.

Az OTP az MTI megkeresésére annyit közölt, hogy egy belső ellenőrzésen fedték fel a csalássorozatot, és a hitelintézet haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az elkövetővel szemben. Az ügy kevesebb mint tíz ügyfelet érintett, őket már kártalanította a bank – tették hozzá.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.