Tarlós István az állatkerti Koalaház átadásakor azt mondta, ha állat lehetne, szibériai tigris vagy delfin szeretne lenni. Utóbbi azért, mert az egy kedves, jóindulatú állat, ami segít az embereken is, még akkor is, ha nem érdemlik meg – hangzott el a főpolgármester 168 Órának adott interjújában.

Azzal kapcsolatban, hogy megszüntették a gyakorlatot, miszerint az ellenzék interpellálhatta a város vezetőit, Tarlós úgy vélekedett:

Ma is kérdezhet bárki bármit a közgyűlésben, ám az úgynevezett interpelláció lehetősége csak arra jó, hogy az ellenzék szerepelhessen a jelen lévő médiának. (...) Az interpelláció csak a politikai nagyotmondás eszköze. Miért javítaná az önkormányzati munka átláthatóságát, ha a közgyűlésben lehet szidni a kormányt meg a parlamentet?!

Arról, hogy a frakcióalkotási lehetőséget is elvették, úgy nyilatkozott, azt nem ő találta ki, neki mindegy, hogy vannak-e frakciók. De az interpellációhoz hasonlóan a frakciók is a parlamenti kategóriába tartoznak, "az önkormányzatoknál csak valamilyen nagyzolás honosította meg őket" – mondta Tarlós.

A BKV költségvetéséből jelenleg hiányzó 15 milliárd forintra úgy reagált:

(...) 1990 óta volt-e olyan év, amikor a BKV működési költségéből nem hiányzott 15 milliárd vagy még több? Másodszor hadd kérdezzem: hogyan van az, hogy mielőtt átvettem a főváros vezetését, 112 milliárd működési hitelt kellett felvennie a BKV-nak?

Úgy gondolja, nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a Demszky-féle városvezetés után adósságállomány maradt. Szerinte egyébként Orbán Viktor annyi pénzt adott a BKV-ra, mint még egyetlen miniszterelnök sem korábban.

A teljes interjút a 168 Óra legfrissebb számában olvashatják.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
5 éve "elmúltnyócéveznek" és minden lepusztul amihez csak érnek. Megérdemeljük hiszen 2M ember szavazott a "folytatjuk" (a pusztítást)-ra.
eszegfu
@coni: Igazad van, megérdemeljük, hogy a 8 mill. szavazóképes lakosságból 2 millió fideszre szavazó volt és az ő jólétüket támogatva el kell viselnünk ezt a kormányt, hiszen 2/3-os többségben vannak papiron. Az egyszerü emberek legalább annyit érezzenek kötelességüknek, hogy elmenjenek szavazni, hiszen távolmaradásukkal is a Fideszt erősitik! Az ellenzék meg legyen "harcosabb"!
pbalage
valóban elég vacak érzés lehet, hogy bármihez is nyúl a "főpolgi-mesti", egy marék sz@rt biztos talál minden dossziéban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.