Ma tartják az időközi választást Tapolcán a Fidesz képviselőjének, Lasztovicza Jenőnek januári halála miatt. A három nagy esélyes a fideszes Fenyvesi Zoltán, az MSZP-DK-s Pad Ferenc és a jobbikos Rig Lajos. De hiába kampányolták agyon magukat a pártok, a szavazók nem voltak lelkesek.Tapolcát nem érdekelte az időközi választás

Reggel 9-ig a választók 7,35 százaléka, tehát 5285 személy vett részt a 71872 választásra jogosult személyből. Ez a tavalyi országgyűlési választásokon 10,44 százalék volt ilyenkor. Igaz, ez az arány még mindig jobb volt a Fidesz kétharmadának bukását okozó veszprémi időközi adatainál: ugyanis ott ekkor még csak 5,66 százalék szavazott.

A 13.00-ig befutó adatok hasonló képet mutattak: ezek szerint a választásra jogosultak 21,79 százaléka, 15 663 szavazó járult az urnákhoz . Ez tavaly ugyanekkor 33% volt.

A részvétel 17.30-ra sem nőtt sokat: mindössze 38,29 százalék, 27 520 szavazó voksolt a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A 2014-es áprilisi országgyűlési választáson 17.30-ig a jogosultak 55,57 százaléka (39 897 választó) szavazott a választókerületben.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Orbán úr burkoltan azt mondta, ha nem az ők jelöltje nyer, nem kap annyi támogatást Ajka, Tapolca, Sümeg választó kerülete.
Kérdezném mért Magyarellenes Orbán úr?
Mért fenyegeti az ott elő lakosokat?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
"magyarbakancs
Orbán úr burkoltan azt mondta, ha nem az ők jelöltje nyer, nem kap annyi támogatást Ajka, Tapolca, Sümeg választó kerülete.
Kérdezném mért Magyarellenes Orbán úr?
Mért fenyegeti az ott elő lakosokat?"

Mert ha nem az ő egyenfideszesére szavaz, nem tartozhat a zemberek közé, vagy aki nincs velünk, az ellenség. Amúgy fideszes városként is megtapasztalhatta Tapolca, milyen ha barátja az Orbán, a jelek szerint nem is volt mellette szüksége a városnak ellenségre.
vonotok
Félek, bár tévednék, a Jobbik nyerni fog .Amíg az ellenzék nem lesz képes egységbe tömörülni, és széthúznak, nem lehet még reménykedni sem, hogy bukik a kormány. Pedig de megünnepelném.
Anna Mária
@magyarbakancs: Mert Orbán nem más, mint egy piti kis zsaroló.
Halblinke
Szépen süt a Nap, ám az mszp ma kikap !

Nem baj Tóbiás , jó lesz nektek a harmadik hely , ami bizony röhej .
Toby
@magyarbakancs: Tisztelt "kolléga" !

Amennyiben udvarisan és szívhez szólóan megkérlek, akkor egy genetikai szarházi, maffia- mutánst ne urazz" Előre is köszi - utólag !
Desischado
Elég nagy baj az, hogy a jobbik ennyire előre tud törni! Ha így folytatódik, akor 2018-ban is nyerni fognak, isten ne adja! Mert előre mondom, még a fidesznék is kutyábbak lesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.