A tapolcai választókerületben rendezett időközi voksolás igazi tétje az, hogy a magyar közélet milyen úton megy tovább – mondta a Jobbik szóvivője vasárnap a tapolcai Malom-tó partján tartott sajtótájékoztatón.

Mirkóczki Ádám szerint a választók előtt két út van. Az egyik "a tisztesség, a hitelesség, a megbízhatóság és a következetesség", a másik pedig az, amit még pénteken is "láthattunk a Fidesz részéről, (...) az arcátlan, fröcsögő gyűlöletkeltést" – fogalmazott.

Kijelentette, az itt élők erről mondhatnak véleményt, erre mondhatnak nemet, "ami egyben igent jelent Rig Lajosra és a Jobbikra leadott szavazatok formájában".

Hozzátette, a Jobbik abban érdekelt, hogy minél több ember járuljon az urnák elé és mondjon véleményt akár a választókerület elmúlt öt évéről vagy "az ország elmúlt öt vagy 25 évéről". A Jobbiknak a magas részvétel a kedvező, "régen nem vagyunk mikro- vagy törpe párt, amelyek abban érdekeltek, hogy minél alacsonyabb legyen a részvétel, és minél jobban mozgósítsák saját szavazóikat" – mondta.

Újságírói kérdésre úgy fogalmazott: a részvételi adatok eddig elmaradnak a tavalyi választásoktól, de van még idő az urnazárásig, ezért azt kérik az itt élőktől, hogy aki még nem tette, éljen szavazati jogával.

A párt országgyűlési képviselőjelöltje, Rig Lajos arra kérte a lakosságot, kerti munkáját, pihenését tíz percre szakítsa meg, menjen el szavazni, éljen állampolgári jogával, hiszen – mint mondta – ez a tíz perc határozza meg az elkövetkező időszakot akár 2018-ig, akár nagyobb távlatokban is.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartanak vasárnap időközi választást, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Szegények.csak a fidesz vagy a jobbik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.