Rig Lajos, a Jobbik jelöltje kapta a legtöbb szavazatot az adatok 99,13 százalékos feldolgozottsága alapján a tapolcai időközi országgyűlési képviselő-választáson, az eredmény azonban nem végleges, mert a különbség kisebb közte és a második helyen álló Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) között, mint abban a szavazókörben leadott és később megszámlálandó voksok száma, ahová a külképviseleti voksokat várják.

A Jobbik nyerhette Tapolcát

Ebben a körzetben várhatóan csütörtökig számolják össze a szavazatokat, így addig várni kell az eredményre.

A Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán olvasható adatok szerint a 99,13 százalékos feldolgozottságnál Rig Lajos a szavazatok 35,27 százalékát szerezte meg. Fenyvesi Zoltánra a választópolgárok 34,38 százaléka, Pad Ferencre, az MSZP, a DK és a Magyar Szolidaritás Mozgalom közös jelöltjére 26,27 százaléka szavazott, Sallee Barbarát, az LMP jelöltjét 2,05 százalék támogatta.

Veszprém megye 3-as számú országgyűlési egyéni választókerületében (Tapolcán és környékén) azért kellett időközi választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@Horizont: Ez nem a Jobbik győzelme, hanem a fidesz és az mszp veresége!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
@Horizont: Ez nem a Jobbik győzelme, hanem a fidesz és az mszp veresége!!!
human
Tartok attól, hogy 2018-ban hasonló eredményt látunk majd. Nincs bal oldali alternatíva.
kkalman
Ha ez így marad, akkor Tapolcán a rossz helyett még rosszabbat választottak.
Dr. Felipe
@kkalman: A fideSSnél már nincs rosszabb szerintem, úgyhogy nem olyan rossz ez az eredmény. Lényeg hogy a fideSSnek már csak lefele van út, esik szét a szaros kártyavár.
Dr. Felipe
@human: Ez is csak egy körzet volt a sok közül.

Újpesten az MSZP, Veszprémben független, Tapolcán a Jobbik nyert. Lényeg hogy mindenütt bukott a fideSS.
2018 meg még nagyon messze van, nincs az még megnyerve a Jobbiknak.
zöldszem
@pbalage: Hmm, néha elcsodálkozom, és felkiáltok, jé ez a sperma nyert?
lópicigáspár
Ha kicsi a különbség, majd elcsalják, vagy kozmetikázzák oszt jónapot!
verőce21
Jól megjátszották a fineszesek ezt az egy képviselői helyet a Jobbiknak!
szandokan
@Horizont: Elég baj az, hogy a jobbik nyert.
szandokan
@Dr. Felipe: Ha nyer a Jobbik netalán 2018 - ban, majd meglátod, hogy létezik rosszabb a Fidesznél.
kkalman
@Dr. Felipe: A fid€$$nél csak a Jobbik radikalizmusa, fajgyűlölete, külpolitikai kétszínűsége lehet rosszabb.
Desischado
@szandokan: Most az egyszer maximálisan igazad van! Nagyon nagy baj, hogy a jobbik nyert! A Tapolcaiak ennyire hülyék?!
volvós
" Nix ugribugri " g...i Viktorka !!!
Az ajkaiak nem felejtették el a vörösiszap károsultak
a nép által összegyüjtött pénzek lenyúlását !!
Vona pedig majd behajtja rajtatok !!!
Mint Ludas Matyi a Döbrögin !!!

Vona pedig nem felejt, majd behajtja
Dr. Felipe
@szandokan: Bonbon elvtárs.

A 2018 as fideSS győzelemnél már semmi nem lehet rosszabb. Ha nem nyer a baloldal akkor inkább a jobbik.
aremy
@Dr. Felipe: a bonbon et már nem igazgató úúr?
Cicamama55
Én az ATV vita műsorát megnéztem. Azt kell mondanom, ha ott élnék, akkor én is a jobbikos indulóra szavaztam volna, mert nagyon higgadt, de nagyon meggyőzőek, frappánsak voltak az érvelései. Itt a bizonyíték arra, hogy elege van az embereknek a hazugság áradatból! Nincs sok alternatíva. Az MSZP tehetetlen, mert már eljátszotta a hitelességét, Fidesz csalók és hazugok, álszentek gyülekezete. És mi a maradék?! Ha a fajgyűlöletét "le tudná vetkőzni", vagyis a szélső jobbosok ellen határozottan fellépne, még támogathatók is lennének részemről. Nagyon sok értelmes, értékes ember van köztük, ez látható, hallható.
Levendula
@szandokan: Baj, vagy nem baj, ez van! Az emberek nem a Jobbikra, hanem a fidesz és az mszp-stb ELLEN tették le a voksukat. Szerintem így lesz ez 3 év múlva is... Az eddig kormányon lévő pártok nem tudtam jobblétet biztosítani a népnek, csak a rokonoknak, barátoknak, nyalókáknak...
Levendula
@Levendula: helyesbítés: Az eddig kormányon lévő pártok NEM TUDTAK jobblétet biztosítani a népnek...
micfild
@human: én is ettől félek. ez a nemzet totál idióta. meggyilkolja önmagát
eugen4402
Csúcsbaromság a szavazók bölcsességében bízni. Ami nincs, abban minek hinni? Persze, szavazzunk a Jobbikra, mert az (még) nem járatta le magát(!).
Ha pl. a MVfP (Magyar Vérfertőzők Pártja) elindul 2018-ban, akkor rájuk fog szavazni az átlag szavazópolgár, mert még azok se kormányoztak...?
Nil
@Dr. Felipe: aki a jobbikra szavaz az még rosszabbat akar Magyarországnak mint a -nagy tudatlanságra vall ha valaki a jobbikra szavaz - Vona ugyanavval a taktikával akar győzni mint a fidesz és úgy látom bejön neki az esti mese
Nem akarom elhinni hogy egyetlen tisztességes polgár sincs a környéken aki függetlenként indulhatott volna és megnyerte volna a választást mert az emberek ismerik, tisztelik és tudják mire képes
Nil
Ha a jobbik valaha is korlátlan hatalomra tesz szert, akkor a nyilas vészkorszakhoz hasonló életünk lesz - aki ezt nem látja az vak és sose gondolkodott el a történelmi eseményeken.
Nekem nincs kedvem ismételni a tudatlanok miatt
eugen4402
@lópicigáspár: Kezdek mazochista lenni, végignéztem. Azt hiszem, a Pad-ellenes kampány sikeres volt, a népek jóizűen megzabálták, hogy Pad a Gyurcsány embere, ezért tűzzel-vassal irtani kell. Ez a csaj nem röstellte kimondani, hogy Pad csak a saját zsebét akarja tömni...
JAJMÁR
Nem tudom a részvételi adatot, csak azt, hogy alacsony. A többségnek sem a fidesz, sem a baloldali pártok, sem a jobbik nem kell!
Ezt mikor értik már meg? Az embereknek egyik sem kell, valami más, egy új kell, és sürgős lenne, megy az idő...
A 3 jelölt pedig egymás nyakába loholt, nincs kiemelkedő egy se!
verőce21
@Horizont: (05:51) Ezt mesterien megcsinálta a fineszesek választási gépezete!
A baloldal számára az igazi kudarc az, hogy pártlogókkal indulva komolyan kikaptak a Jobbiktól, és ezzel gyengítették váltópárti retorikájukat. :)
eszegfu
@Levendula: Sajnos, ez csak nézőpont kérdése, a lényegen nem változtat: győzött a Jobbik. Az is tény viszont: a baloldal ebben a körzetben ugyanazt "hozta", mint máskor: 27 % szavazott rájuk. Szerintem komolyan egyetlen jobbikra szavazó sem "fogta fel", mit is jelent ennek a pártnak a győzelme. Azon az alapon, hogy mindegy ki, csak ne a Fidesz, meg ne a baloldal... szép kis jövő!
Hellcat
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek...
Cicamama55
@Nil: A független sem független, amikor hol a baloldal, hol a jobb, hol a jobbik támogatja a "független"indulót. Kis településen ott még vannak valóban független polgármesterek, s láss csodát! Nincs egymás bas..ogtatása, hanem igazi közösséget teremtve fejlődnek ezek a "mikro" települések úgy, hogy közben a közösség összetartó ereje kovácsolódik! Itt a környékünkön is van több ilyen kis település, hogy amikor rövid időt ott töltök, jó érzések ébrednek bennem, lenyugszok, mint ha más-jó!- világban élnék olyankor.
cacus
Bírom, hogy a vészmadarak azonnal megjelennek a hír hallatán :) Nyilas korszak meg hasonlók.. Tegnap reggel a nyílt utcán vert agyon egy férfit az "eltérő kultúra" Biharkeresztesen,
a rendőrök a kihallgatást követően az elkövetőt egyszerűen haza engedték, erre a roma fogta magát, oszt eltűnt. Na, szóval ettől nem félnek a vészmadarak, de a Jobbiktól aki ezeket a bűnözőket szeretné likvidálni, na attól retteg.
bakegya
@JAJMÁR: értelmes ember ebben a közegben politikai szabadságharcra nem vállalkozik!-itt ugrál júniustól késő őszig az összes haszonélvezője a fidessnyikkhajoknak-nem kell mást tenni mint a nyomortanyáikat körbesétálni...én se tudom,sírjak é,vagy nevessek!-már az osztrák,holland nyugdíjasok is húznak innen is el-drága nekik is már itt az élet-szolgáltatás pedig 00000...
Katalina62
@Cicamama55: Ne dőlj be! Ugyanúgy lopnának, sőt! Csak még kevesebb disznóság derülne ki, mert a maradék demokráciának is vége lenne!
bakegya
A jobbik ki fog egyezni itt is a tisztán fidess-és perselyes egyedekkel,mégpedig a pénz miatt amit qesztorbán-tiborc-mészárossal vagy leoszt,vagy megvon-meglátjuk!
keresztapa
@cacus: Nem kell ezen rugózni. "A jobbik elleni gyűlölködés ellenére a FIDESZ gratulált elismerte vereségét az MSZP nem. Végre megszólalt és megmutatkozott a magyarok országa.
Történelmi győzelmet aratott a jobbik amely nem volt része az elhazudott, elsikkasztott rendszerváltozásnak. Elbukott az arrogancia, a tisztességtelenség, a fenyegetés és korrupció.Eddig működött egy rendszer, ami félelemkeltésre, zsarolásra, a megfélemlítésre, a magyar emberek tűrőképességének határtalanságára épített. Az embereknek elege lett a fenyegető, mindent megkaparintani akaró hatalomból, és azt mondták. Elégvolt mától egy de tisztességes, becsületes, igaz magyar ember legyen a térség országgyűlési képviselője"
kuruc.info/r/2/141925/
DR Eric CARTMEN
Még tart a számlálás. Nem lepődnék meg nagyon, ha "fordulna a kocka", és VÉLETLENÜL a fideszest hoznák ki győztesnek !
eszegfu
@cacus: Ugyanez a véleményed a "fehéringes" bünözőkről is?!
eszegfu
@cacus: Pusztán azért kérdeztem, mert nem "hallattad" a hangod mondjuk akármelyik bróker-ház kapcsán...
Vizual
Tudjátok én azon gondolkodtam el, hogy egy ember aki egészen idáig kb 8 általánossal rombolta a köztudatot mint betegtologató, most meghatározója sőt képviselője lesz több százezer embernek. És legyen az jobbikos vagy akárki. Látjuk, hogy a diplomákkal a jelenlegi elit is bajban van. Ez látszik is az ország vezetésén, állapotán. Mert a közmunka nem rang, hanem lecsúszás, még egy diplomával végzett tanárnak is, aki iskola titkár lett, közmunkásként vették fel ! És nem mondhatjuk már, hogy erre szavaztunk. De azt tudni kell mindenkinek. A FIDESZNÉL is bekövetkezett az erózió, saját fiait" emészti fel ez a hamis forradalom. Igy lesz mert mindenki megszívja ha hatalomba kerülnek ezek a csuda tudja honnan eresztett senkik akik meghonosították az erőszakot, zászlokat égetnek és miattuk kellett törvényt hozni a kissebbségek érdekében. És az, hogy most a pártvezetés fehér kis pincsiket simogat és nyálas szövegeket ereszt meg, ettől még beleköpnek a dunaparti cipőkbe és ugyan azt csinálják amit eddig. Mert látjuk, most nincsenek várost felgyújtó tűntetések, de a feszültség ott van. És a meccsek is viszonylag rendezettek. És ez a nép ennyire buta, mert egy hetet sem lát tovább visszafelé. Mi lesz ha hatalomra kerülnek ? Hát csak egy dolog. Még majd a bűnözőkből álló szervezkedésből megszervezik a csendőrséget is. Más víziómat majd később.
Január
"a különbség kisebb közte és a második helyen álló Fenyvesi Zoltán (Fidesz-KDNP) között, mint abban a szavazókörben leadott és később megszámlálandó voksok száma, ahová a külképviseleti voksokat várják." - ez a tény még megfordíthatja a szavazás állását.
De, ha minden marad akkor a regnálók elgondolkodhatnak azon, hogy mi is van akkor, ha ez kiterjed az országra!?
JAJMÁR
A jobbik nagyon eltalálta a kommunikációt, ez a sikerük titka. Egyértelmű a cél: népszerűségnövelés. Az, hogy nem volt még kormányon valójában nem garancia semmire, - hiszen nem volt még kormányon, amit még soha nem próbált, az nem garancia, abba benne van a hatalmas bukta!

Vegyük sorra az embereiket: ki mit tesz, amint a hatalom közelébe kerül? (..és itt megint kiemelem Vona Gábort, - nem tehetek róla, el kell ismernem, hogy érti a dolgát - de a többi? Kágébéla, meg az Előd... majd ők mondják meg, hogy merre menjen az ország? Ez még viccnek is rossz. Abban a pillanatban, ha látjuk, hogy egy pártnak jó a kommunikációja, emeljük fel ezt a leplet, nézzük meg, mi van alatta? (Tudjuk már, hogy a kommunikáció, ami nekünk szól választóknak, hazug is lehet.)
Ebben a káoszban, és ezután, ha kormányváltás lesz, tapasztalt kormány kell, ha ki akarunk mászni ebből a gödörből. Tapasztalt és olyan, amelyik tudja és elfogadja, hol a helyünk a világban és Európában. Nem harcolni, építkezni kellene.
Másrészt - gondolom - nagyon elképzelhető a jobbik-fides koalíció, és ebben csak az a jó hír, hogy az a jobbik vége lenne! Ahogy vége lett az MDF-nek, kisgazdáknak, az Szdsz-nek, és a ködönöpö is elmúlt már. A jobboldal is pusztul, ahogy a baloldal. Nekem tetszenek a fiatalok, a civilek, szinte biztos vagyok abban, hogy ők fogják helyrerakni ezt az országot, és nekem mindegy, hogy jobb-, vagy baloldalról, csak közép felé tekingessenek :)
Vizual
@JAJMÁR: Én nem gondolom, hogy a jobbik a FIDESSZEL lép koalicióra. Már csak azért sem, mert a jobbik a Fideszt kell, hogy legyőzze. és a FIDESZ saját szavazási csapdájába esik bele. Megszívják ők maguk is, mint annyi mindent amit a mi sanyargatásunkra találtak ki, de ez a fagyi is visszanyal most nekik. És már nem lehet megváltoztatni a jobbik nélkül sem. Az MSZP pedig saját magát köpi szembe ha lepaktál bármelyikkel is. A jobbik elveszti a szavazóit ha azok előzetesen megtudják, hogy lepaktáltak. Ha utólag gond nélkül felgyújtják megint a várost.
És teszik nem a mostani választáson. Ez az MSZP-DK összefogás balfogás volt. Mint annyi más. És látszik, hogy a többi összefogni készülő sz@k rá. Igy bizony mi választok kell, hogy tegyünk valamit mert az MSZP balfasz vezetőitől ezt nem várhatjuk. Gyengék mint a reggeli harmat. És kb a most megválasztott jobbikos szintjén állnak. Diplomával együtt. Most leírhatom:. Emberek szarban van a haza !
Nem fenyeget más bennünket mint a Fidesz, a jobbik, az oroszok, a dzsihad és még ki tudja, talán a románok is behatják rajtunk az Alföldet Budapestig amit nem kaptak meg Verszájban. (fonetikus !) :)
A civilek meg soha nem kerülnek egy platformra, saját érdekeik mentén politizálnak és az egyenesek a végtelenben sem találkoznak. Elveiket nem adják fel, nem alkudnak oszt majd elcsapják őket mint ahogy teszik éppen. Lassan felőrlik az egészet.
Ki marad ? Gyurcsányozzál nyugodtan. Ennél a hullatologatónál "talán" még ő is jobb lesz.
Aztán ha nem tudjátok elfelejteni a zsigeri gyülülködést hát majd sírhattok. Szerintem ez a helyzet ezeken a Rónákon, ahol már lassan egy talpalatti földön sincs Természetvédelmi terület.
Vizual
@keresztapa: Okos dolog volt, hogy belinkelted a Kuruc infot. Azt ismeri minden reszkető magyar ember. Igy eszükbe juttatod mit művelt a a jelenleg rózsszín ködben kutyasétáltató és bégető jobbik. Mert talán végre észreveszik az emberek, hogy nincs balhé. Ergó ami volt az a jobbiktól ered. És vallom vége kis hazánknak ahol Kossuth és Széchenyi után olyan tudatlan, képzetlen ember ül be a parlamentbe mint ez a jobbikos. Na ettől lesz történelmi mert a magyar Parlament soha nem sülyedt ilyen mélyre. Még Horthy alatt sem. És ezt a FIDESZ szorgalmával most a jobbik teszi rá a koronát erre a nihilre.
És mi tudjuk, hogy a jobbik sem mentes az eltűnt cégektől a be nem fizetett, lenyúlt közpénzektől. Csak szerencsére nekik nem osztottak sokat. csak annyit, hogy támogassák a háttérből a FIDESZT. 2006 örökké élni fog az emlékezetünkben és ezt nem mossátok le magatokról. Nem Gyurcsány miatt ! Hanem amit tettetek a várossal. Van még a rovásotokon de éppen ugy hazudtok mint a FIDESZ. De mondom mindig: Keressétek a gyökereket. Honnan ered ? csak ránötetek a gazdira. És most ugattok.
szandokan
@Dr. Felipe: Befejezhetnéd már ezt az unalmas bonbon elvtársozást. Találj ki valami újat, te ex polgi...:-)
szandokan
@Dr. Felipe: Ja, és még annyi, hogy a baloldal nem fog nyerni. A Jobbikkal meg nem fogsz jól járni majd, tudod, ők nem szeretik a balosokat...
szandokan
@aremy: Szerinted van hozzá közöd? Eddig sem volt, ezután sem lesz.
aremy
@szandokan: igúr örülj hogy itt legalább úrnak szólítanak és nem tetűnek és ezekután együtt rinyálsz a címeresekkel vagy átall húzol a jobbikhoz.
nyanya001
Alacsonyabb rendűeknek mondják a nőket ott, ahol Vona Gábor is tanít !
Nők alacsonyabbrendűsége, Szálasi Ferenc méltatása, Habsburg-hűség, okkult tanok. Volt hallgatók szerint ilyen és ehhez hasonló eszméket oktatnak a szerintük jobbikos elitképzőként működő, Vona Gábor tanácsadója, Baranyi Tibor vezetése alatt álló Attila Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémián.
www.origo.hu/itthon/20150219-habsburgok-es-szalasi-tisztelete-vona-gabor-akademiajan.html
JAJMÁR
@Vizual: 22:37 Elkeseredtél! Sok mindenben egyetértek Veled, de szerintem a baloldalon sem az MSZP, sem a DK nem tud jó döntéseket hozni már. Nem azon múlnak a dolgok, hogy kivel és hogyan fognak össze! Mindegy. Nem húzzák a tömegeket, ezt kellene észrevenni végre! Ezt vették észre a civilek, és ki is mondták, de nem a sértődésnek van az ideje!
Az értékes, tapasztalt emberekre szükség van és szükség is lesz mindig. Olyan párt, vagy szervezet kell, amelyik képes megszólítani a most otthon maradtakat is. Ehhez pedig új emberek kellenek, új nevek, - és régi nevek is - vagy 3 év múlva alacsony részvétel mellett vagy a jobbik, vagy a fides nyer. Esetleg fej-fej mellett, ahogy Tapolcán. Ebben az esetben a koalíció kényszer, nem választás. Erre gondoltam, és én nem hiszem, hogy ez lehetetlen. Nincs az a két jobboldali párt annyira messze egymástól, mint mutatják.
Nil
Ha a fideszt a jobbik váltja, ugyanaz fog történni mint amikor a nyilasok kerültek hatalomra- gyanítom hogy a jobbikos vezetők az ő leszármazottaik
(talán el kellene olvasni a Hőhullám Berlinben és Fekete Villám c könyveket és tanulni belőle)
szép kis ismétlés lesz legalább annyi halottal
csak a tisztességes és a valóban független vezetőkben lehet bízni
Vizual
@JAJMÁR: El.Ekkora hülyéket életemben nem láttam. Gyurcsány tényleg kezd meghülyülni. Az MSZP első hibája volt a fiatalitás. Második hibája Mesterházy, a harmadik meg ez a Tobiás.
Látszik szart sem értenek hozzá. Éppen olyan nagy barmok mint a FIDESZ.
szandokan
@aremy: Engem sehol nem szoktak tetűnek szólítani, maximum azok, akikről anno Lázár is beszélt...
Dr. Felipe
@szandokan: A bonbon elvtársat te választottad magadnak. :) Ha jól emlékszem és én általában jól emlékszem.
Azt meg miből gondolod hogy nem fog nyerni a baloldal 2018 ban? 2018 után vagy a baloldal vagy a jobbik fog kormányozni, a fideSSnek ugyanis már lecsó, dől a szaros kártyavár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.