Nemrégiben derült ki, a fideszes Kósa Lajos kénytelen volt módosítani vagyonnyilatkozatán, miután debreceni ingatlanjával kapcsolatban több pontatlanságra bukkant az Index. A lap most arról írt, a debreceni önkormányzat egyik képviselője, Szegedi István, az Együtt politikusa megnézte volna Kósa – papíron nem, de a valóságban viszont már tíz éve létező – garázsának építési és használatbavételi engedélyeit. A jegyző viszont a kérést megtagadta.

Folytatódik a titkolózás Kósa garázsa körülForrás: Index.hu

Indoklása szerint ugyanis a dokumentumok személyes adatnak minősülnek, így azokba a képviselő egyénileg nem, csak bizottság tagjaként vagy képviselő-testületi ülés keretében tekinthetne bele.

A jegyző azt is hozzátette: építésre vonatkozó hatósági engedélyek egyébként még testületi tagként sem ismerhetők meg, mert ezek kezelése a „jegyzőre telepített államigazgatási hatáskör”.

Szegedi úgy fogalmazott:

Erősen kétlem, hogy a jegyző álláspontja törvényes.

Emiatt a politikus jogászokkal vizsgálja az adatmegtagadás indoklását. 

Az Index szerint viszont összeférhetetlenségi törvény miatt a jegyző nem is volt jogosult eljárni a volt polgármester ügyében.

42. paragrafus (5) A jegyző mint hatóság nem vehet részt annak a hatósági ügynek az elintézésében, amelyben az illetékességi területének az önkormányzata, az önkormányzat szerve vagy a polgármester ellenérdekű ügyfél, illetve a határozattal az illetékességi területének az önkormányzata, az önkormányzat szerve vagy a polgármester jogosulttá vagy kötelezetté válhat, vagy az eljárás tárgyával összefüggő kötelezettséget vállal.

- idézte a jogszabályt az újság.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Majd az atlatszo.hu kiperli a mutyis bizonyítékot !
Anna Mária
Már az is vérlázító, mennyi munkát és pénzt kell befektetni ezeknek a sunyi disznóságoknak a leleplezésébe.
Toby
@Anna Mária: Tegyük hozzá, hogy jogszabály szól a közérdekű adatok kiadásának kötelezettségéről !
Harrach párttitkártól tudjuk, hogy a törvények rájuk nem vonatkoznak !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.