Megalapították "az új jobboldali sajtóbirodalom központi cégét", a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t április 9-én – értesült a Valasz.hu. Azt írták: a cég 50 százalékos tulajdonosa Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt.

Az MMG székhelye az óbudai Perc utcában van, ahol jelenleg a Napi Gazdaság működik – jegyezték meg a cikkben, hozzátéve: az MMG vezérigazgatói tisztségét az a Keresztesi Péter tölti be, aki most még a Napi Gazdaság ügyvezetője. Ennek kapcsán viszont kitértek arra is, hogy értesülésük szerint az üzleti szaklap kiadója "perceken belül" átkerülhet a Magyar Nemzet éléről távozott Liszkay Gáborhoz, aki az MMG-től függetlenül építi fel a hagyományos, papíralapú hírfogyasztók megtartására szakosodott ellen-Magyar Nemzetet.

Felidézték, hogy a Heti Válasz korábbi értesülése szerint "a Habony–Győri-féle" MMG-hez tartozik majd egy közéleti véleményportál – Via.hu néven –, továbbá egy ingyenes terjesztésű, a Helyi Téma világát átörökítő félbulvár hetilap, esetleg egy rádió, valamint egy üzleti hírportál, amely "a Napi Gazdaság jelenlegi stábját hivatott felszívni".

A Valasz.hu úgy tudja: az MMG első látható terméke a Csúri Ákos főszerkesztésével induló Via.hu lesz. A portál szerkesztői között feltűnnek majd a 2009–2010-ben működött hetilap, a Nagyítás alapemberei, köztük Száraz Miklós György és Brém-Nagy Ferenc volt főszerkesztő-helyettesek, továbbá a Magyar Nemzettől korábban elbocsátott Torkos Matild. A Valasz.hu információi szerint a Via.hu-nál – vendégszerzőként – Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap publicistájának munkájára is számítanak majd – olvasható a cikkben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Megmondjuk, hogy honnan van Habony Árpád birodalomépítésre szánt pénze.
A „birodalomról” egy csomó más egyéb is kiderült, nevek is repkednek, még Bayer Zsolté is, sőt azt is tudni, hogy Óbudán lesz a sasfészkük, jó, hogy a telefonszámukat nem közli a valasz.hu.

Ám a legfontosabbat még mindig nem tudjuk, és érdekes módon a NAV-ot sem izgatja a kérdés. Konkrétan, honnan is van Habony Árpádnak pénze arra, hogy médiabirodalmat alapítson, annak 50 százalékos tulajdonosa legyen úgy, hogy legjobb tudomásunk szerint a miniszterelnöki tanácsadónak jövedelme továbbra sincs, vagyis papíron egy nincstelen.
magyarnarancs.hu/villamnarancs/megmondjuk-hogy-honnan-van-habony-arpad-birodalomepitesre-szant-penze-94547
mindenes46
@nyanya001: Amíg ilyen vezetője van a nav-nak/kisbetümertnagyotnemérdemelnek/ mint amilyen és az igazság szolgáltatási vezetésben azok ülnek akik addig nem nyomoznak a saját kölykeik után!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.