A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, tegyen meg mindent azért, hogy "a szocialisták szabálytalan pályáztatási gyakorlata miatt" Brüsszellel kialakult technikai vita semmilyen módon ne hátráltassa a most záruló, 2007-2013-as európai uniós fejlesztési ciklusban még kifutó gazdaságfejlesztési programok végrehajtását.

A kormánypárti képviselőcsoport ezt azután közölte az MTI-vel, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán bejelentette: az Európai Bizottság felfüggesztette a gazdaságfejlesztési operatív program első három prioritásának kifizetéseit, ide tartoznak az innovációs pályázatok, a gazdaságfejlesztés és az üzleti infrastruktúra fejlesztése.

"A szocialistákkal ellentétben a mostani kormány egyetlen, hazánkat megillető fillért sem hagyott veszni, és ezután sem fog veszni hagyni" – reagált közleményében a Fidesz-frakció.

Hangsúlyozták: a kormány fejlesztéspolitikának köszönhetően Magyarország rekordot ért el a 2007-2013-as időszakban rendelkezésre álló fejlesztési források lehívásában, és "ezt a teljesítményt nem hagyjuk veszélyeztetni".

A kormánypártiak szerint Magyarország minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési korszaka előtt áll. Jelezték, hamarosan 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg az ország előtt, aminek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Ez az arány – jegyezték meg – a szocialisták idején 16 százalék volt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
Nincs az a xar mennyiség, amit a Fidesz ne tudna rákenni másokra!
coni
A 2010 évi kormányváltáskor a Fidesz teljesen átszervezte az uniós pénzek kiosztásának a rendszerét ezért csajnem egy évre leállt az uniós pénzek kiosztása. Ahogy bebizonyosodott, hogy az M4-es projektnél nem igaz, hogy az Unió kartellezés miatt nem támogatja az autópálya építését, így elképzelhető, hogy nem a 2010 év előtti pályáztatási gyakorlattal van a gond (a 2014 évi átszervezéssel kapcsolatban is sok kritikát fogalmazott meg az EU.).
silber13
Csoportos, totális szellemi leépülés, nagy adag fixa ideával spékelve.
Senara
EU már nagyon figyel fiuk ! Másnap itt volt Lézer hazugságára a válasz , nincs EU pénz az M4 autópályába . Elgondolkodtak Lézer kartellezés vádján és leállították a kifizetéseket . Német cégek kiakadva korrupció kiszámíthatatlanság miatt . Közben megnézték ZDF Felcsúti látogatásáról készült filmet .Szánalmas vergődés szocikra kenni mindent !
tarhonya
és szegény Gyurcsány ? nem ő tehet erről is ?
Hellcat
Ki gondolta volna hogy ezt is másra kenik...mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy ezt bezabálja valaki?
dr. prédikátor
@Hellcat: Ne félj! a fütyi-sz nyaloncok ezt is beszopják!!!Mert őnekik a viktor szopkin az "istenük"!!!
Yoda69
Ot ev kurmanyzas utan meg mindig elmutnyocevezni, mar tulontul unortodox.
pbalage
szerintem meg kéne próbálni Kun Bélára kenni az egészet, mert az olyan tradicionális Fideszes recept.
kakaósbögre
ezmár Tarsoly Csaba esetében sem müködött.
puki
Csak azt felejtik el ezek a hülye gyerekek, hogy aki másra keni a szart az maga is szaros lesz.
Desischado
ezek nem tudnak mással előállni? Nagyon agyhalottnak kell lennie annak, aki ezt beveszi! Javaslom még a törökök, és a labancok, illetve a tatárok elővételét is, lehet hogy ők is hibásak! Ha pici siker van, verik a mellüket, de ha felbugyog a sok sz@r, azonnal a szocik, és Gyurcsány, illetve Bajnai a felelősek. Öt éve ők vannak hatalmon, capisi? Ez már nagyon szánalmas!
troppauerhumer
Eltőzsdézték?...honnan is ismerős ez a FideSS a közpénzeket a Buda Cash,Questoron kívül?...á megvan!:
"Eltőzsdézte" a nyugdíjpénzt a kormány

2012. március 26., hétfő,

A kormány a magán-nyugdíjpénztári tőke átcsatornázásakor azt ígérte a pénztártagoknak, hogy megmenti a nyugdíjvagyont. Tavaly mégis ő kezelte azt a legrosszabbul, és a pénztárakhoz képest messze a legnagyobb veszteséget ért el az államosított megtakarításokon. Vagyis 2011-ben nem a kasszák "tőzsdézték el" az emberek megtakarításait, hanem éppen az állam.

hvg.hu/gazdasag/20120326_magannyugdijpenztarak_allam_vagyonkezeles
vs46
AZ A TEHÉN CSAPKOLÓDIK AMELYNEK SZAROS A FARKA !!!
mate03
@nyanya001: Ezért is a Gyurcsány Bajnai kettős a felelős!?
nyanya001
@mate03: Persze ! Az az elvük, tedd meg te és fogd rá a Gyurcsányra !
Aki Én
Az EU azt mondta, hogy az mszp és a FIDESZ IS!!! saját cégeket tömött EU pénzekkel. Ez a szabálytalan pályáztatási gyakorlat elég rendesen hozott az elmúlt öt évben is, nem?
Most, hogy az EU nem fizet vakon, már nem is olyan jó. A közelmúlt négyszeresen túlajánlott autópálya építés is az előzők bűne? Ok, hogy szemetek voltak azok is, de azért öt és után foglalkozzunk már a mával is. De előtte ki is volt ellenzékben, akinek ezeket kellett volna ordítani és nem a jó kezdeményezéseket gáncsolni, hogy még véletlenül se legyenek sikerek???
bundi
tehát a tavaly év eleji átszervezés után elkezdett vizsgálódni az eu..amire azt mondták semmi gond..majd levajazzák, és dől a pénz újból..ez lett a vége...
a gondd csak az, hogy a problémás dolgok 60-70 százaléka 2012-13 ban kiírt pályázatokkal van...a pályázóknál csak egy két cégre írták ki a dolgot és azok is átlagban majd 50 százalékban többe kerültek a végére...
és erre jönnek hogy a gyurcsánybajnai miatt van...a lázár meg somolyog a sarokban és mossa a kezeit...ő ott sem volt...
Nemezis
Össze szarom magam azonnal. Ehhez már aztán pofa kell.
kukac50
Lázárra bízták az uniós pénzek kezelését, amikor Hódmezővásárhelyen sem tudta kezelni a pénzt,mennyi adósságot vállalt át az állam az adófizetők pénzéből.
Orbán kecskére bízta a káposztát,előbb utóbb elfogy de,hogy hova lett nem tudni.
A bankokból , bróker cégekből a pénzek a saját véleményem szerint a Fideszesekhez került.
brutus
@kukac50: DE tudta, hogy (szandekosan) kire bizza...ne legy oly naiv...
EZ EGY KOMPLETT BÜNTANYA.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.