A kormány egyetért az M4-es autópálya fejlesztési projektjének leállításával az Európai Bizottság jelzése alapján, amely szerint az uniós testület a projekt finanszírozását európai uniós források terhére nem javasolja, egyben felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy azonnali hatállyal gondoskodjon a projekt támogatási szerződésének megszüntetéséről – az erről szóló kormányhatározat a szerdai közlönyben jelent meg.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára április elején jelentette be, hogy az Európai Bizottság regionális főigazgatóságának munkatársai jelezték a magyar kormánynak, hogy az M4-es autópálya fejlesztésénél felmerül a kartellgyanú, amely lehetetlenné teszi a projekt uniós finanszírozását.

A projekt keretében építették volna meg az M4-es autópálya Abony-Fegyvernek közötti szakaszát és egy új Tisza-hidat.

A szerdai kormányhatározatban a kabinet felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-n keresztül gondoskodjon a projekt kivitelezésére irányuló vállalkozási szerződések megszüntetéséről – figyelemmel a költségvetési kockázatok és kiadások csökkentésére, az ár- és belvízi védképességre, valamint a szükséges élet- és vagyonvédelemre –, ezenkívül tegye meg a szükséges intézkedéseket a munkaterület biztosítása érdekében.

A kormány felkéri a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy május 31-ig vizsgálja meg, miként lehet bekötni Szolnokot a gyorsforgalmi úthálózatba.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Egy héten belül két ekkora hazugság (M4-né az uniós kartell gyanú, 700 Mrd uniós pénz felfüggesztésének az oka) már jóval az átlag felett van. Plusz még kiderült, hogy nem szoci brókerbotrány a Quaestor, sőt a Buda Cash is inkább KDNP-s családi vállalkozás, ha Hargitai veje a hunyó.
Senara
Európai bizottság megcáfolta ,hogy bármi köze lenne az útépítéshez .Nem adott pénzt rá , de elkezdték , hátha alapon ! Majd sumákolunk egy másik , Eu által támogatott projektből , csak keressünk még többet . Közbe Lajos "keresztapa" "négy betűs" szóval illette minden magyarok "főnökét". Bosszú nem maradt el , de ők vesztették a legtöbbet .Hazugsággal a figyelem középpontjába kerültek . Nem lesz ugri bugri, mert nem lesz pénz !
Anna Mária
@zöldszem: Nem gondolnám, hogy Orbán találna olyan állatorvost, még ha valamilyen csoda folytán hallgatna is rád, aki az ő kedvéért megszegné a szakmája szabályait. Rendes emberek az állatorvosok.
zöldszem
@Anna Mária: ma, 11:55
Lehet ma már doktori címet, venni, hamisítani, céget börtön töltelékre ruházni...
Miért ne lehetne egy állállatorvost találni+ bárki ...
Anna Mária
@zöldszem: Én valószínűleg elfogult vagyok az állatorvosok irányában, bízom benne, hogy embert nem ölnek.
Orbánt senki sem fogja rábeszélni, hogy húzzon el a hatalomból, hiszen már rég megkattant. Nincs betegségbelátása, ez együtt jár a betegségével sajnos.
nyanya001
Nemcsak mi látjuk a Fidesz egyre gátlástalanabb lopásait. A korrupció ellen küzdő Transparency International is kimutatta: a 19 vizsgált európai ország közül Magyarországon a legkorruptabb a lobbizás - Ciprussal holtversenyben.
scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/11130099_1005294806179361_1469442260109185062_n.png?oh=87d90b583f0802de0de2311ff02a2f4f&oe=55DCC02E

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.