Alig telt el egy hónap a nyílt „médiaháború” meghirdetése óta, máris jelentős állami hirdetésektől estek el a milliárdos üzletember ellenőrzése alatt lévő médiavállalkozások – olvasható a hvg.hu cikkében.

Simicska február 5-én a reklámadó tervezett szétterítése ellen tiltakozva nyilatkozta azt a Népszavának, hogy ez egy „újabb támadás a demokrácia ellen”, és „totális médiaháború alakulhat ki” a kormánnyal szemben.

Ezután mondott fel Simicska médiabirodalmának teljes felsővezetése.

Noha nem az összes állami hirdetést vonták ki Simicska Lajos cégeiből, legrégebbi vállalkozásai, a plakátcégek jelentős bevételektől estek el, a lapjainál és rádióinál csak most jön a feketeleves.

Orbán Viktor egyébként már egy, a jobboldali főszerkesztőknek tartott háttérbeszélgetésen arról beszélt, hogy bizonyos lapok próbáljanak meg több hirdetést bevonni a piacról, mert az állami hirdetések a lojálisabb cégekhez vándorolnak majd.

Erre példa, hogy azok a jobboldali lapok, melyek nem tartoznak Simicska érdekeltségébe, dőzsölnek – írja a hvg.hu.

A Napi Gazdaságban például valósággal kilőttek az állami hirdetések. A napilap az Index kiadójának, a Közép-európai Média és Kiadó Zrt.-nek a tulajdonában volt, két évvel ezelőtt augusztusban vette meg a kormánynak dolgozó Századvég Gazdaságkutató Zrt. De nem áll rosszul a Magyar Hírlap sem, ahol volt ugyan csökkenés tavaly óta, azonban a költés még így is jóval több náluk, mint 2013-ban volt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Ha sokáig ingerlik az oroszlánt, és huzigálják a bajszát, a nagymacska szétcsap! Remélem, simicska nem sokáig fogja ezt tűrni, és kiborítja a bilit rendesen!
mate03
@Desischado: Bár csak megtenné,csak az a baj hogy az ő füle mögött is sok a vaj!
Desischado
@mate03: Sajnos, ezért nem fog borítani! Bár ha tulságosan megszorongatják, akkor megfenyegetheti orbánt azzal, hogy borítja a bilit!
kukac50
Simicska csak egy két mondatot szivárogtat ki az többet árt Orbánnak ,mint Simicskának pár milliós beruházás elvesztése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.