Megszűnésre ítélték az ország egyik legnevesebb egészségügyi középiskoláját, a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskolát, ahova közel 1100 diák jár. Bár a kormány már március 18-án eldöntötte, hogy jogutóddal megszünteti az intézményt, az iskola igazgatóját csak a hét elején tájékoztatták erről – írta az atv.hu.

Az iskola több intézménybe fog beolvadni, köztük olyanokba is, ahol teljesen más szakmákat oktatnak. Az egyiknél például kőműveseket, ácsokat és bádogosokat, míg a másiknál víz-, gáz- és fűtésszerelőket képeznek.

Az atv.hu kereste a KLIK-et az ügy kapcsán, többek közt arra voltak kíváncsiak, hogy azért szüntetik-e meg az iskolát, mert a Közszolgálati Egyetemnek van annak épületére szüksége, illetve arról is érdeklődtek, nem aggályos-e szakmailag, hogy az egészségügyi iskolát műszaki és építőipari iskolákba helyezik át.

A KLIK az alábbi választ küldte:

A kormány korábban már tárgyalt a Ludovika téri fejlesztésekről. A KLIK ezért elkezdte az érdemi egyeztetést a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola jövőjével kapcsolatban, mindvégig szem előtt tartva azt a célt, hogy az oktatás zavartalan legyen, a diákok helyzete pedig rendezett maradjon. Természetesen, a cél továbbra is a diákok megfelelő szakképzése, melynek érdekében a KLIK a szükséges lépéseket megteszi, így a diákok elhelyezéséről, képzésének folytatásáról gondoskodni fog.

Az atv.hu hiába kereste a Wallenberg középiskola igazgatóját, Gavallérné Kancsal Ágnest. Ugyanis ahhoz, hogy nyilatkozzon a KLIK engedélye szükséges, ám hiába kérte ezt Gavallérné, nem adták meg neki.

A szülők elmondták a lapnak, hogy hétfőn délután az iskola fórumot tart nekik, ahol kiderül, milyen jövőbeli intézkedésekre számíthatnak.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
A KLIK inkább azzal foglalkozzon hogy a tanárokat fizesse ki! Sokan még januári fizetést sem kaptak!!!
Bár a sajátjukat (960 ezer bruttó - vezetői juttatás), mindig időben (tárgyhó 3. nap) a számlájukra teszik!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
panellproli
Na most kellene hogy a diákok, tanárok és szülők mellé az egész normális/ nem agymosott/ honpolgár teljes mellszélességgel oda álljon, ugyanis ez tényleg arról is szól, hogy lesz-e nővér aki ha betegek leszünk mi vagy a hozzátartozóink, ápolni fog-e!
És a hálapénz legalizálásuk, amivel csak meg akarják osztani a népességet, ellehetetleníteni az eü dokgozókat, és még tovább fizetőssé tenné az egészségügyet, nehogy megvalósuljon, mert akkor mindenki mehet a maszekba.
kamazuka
Az én párom nővér egy kórházban, vidéken.Jelenleg gyesen.Úgy fest vissza kell mennie dolgozni.Már nem vagyunk fiatalok.Megpróbálkozunk a második gyermekkel ,csak, hogy ne kelljen visszamennie abba az őrűltekházába.Nem elég,hogy kevés nővér van a munkahelyén,ráadásúl a vezetés, szórakozik a juttatások kifizetésével.Amit kihírdetnek ,hogy ennyit meg ennyit ekkor és ekkor,a hírekben,annak fele sem igaz.Jó ha adott év végére megérkezik.
Ebben az intézményben az ott dolgozók maguk veszik meg a fizetésükből a védőitalt ez víz.A WCpapírt a szappant,A kéztörlőt!

Emberek, szerintetek jól van ez így?
micfild
@Anna Mária: Kell az épület.
Igy van, ahogy irod... más nem számit.
Csak az, hogy kell az épület. EZ bevett szokás.. igy müködik. Mindegy mi van az épületben... iskola, kórház.. ha kell, akkor kell. és kész.
micfild
@human: Bárki lehet közmunkás.. ergo.. bármilyen munkát el lehet végeztetni közmunkában is.. Azért mert a szakképzett nővér fizetése nem túl jó, ha szakképzett nővérként van státuszban... no de ha csak közmunkásként van alkalmazva szakképzett nővérként akkor az a fizu csak 47ezer.
igy müködik a fideSSnél a teljes foglalkoztatottság, és ezért csökken a munkanélküliek száma... ja--. bocs.. az övüké nem csökken.. csak azoké akik álláskeresési járadékban - vagy miben részesülnek- mert az csak 3 hónap.
Orbánék mindig is kiválóan értettek a szócsavaráshoz.. és a narancsködösök olyan szépen be is kajálják
kukac50
A Kliket kell megszüntetni akkor fen tartható lesz az iskola abból a pénzből amiből a kliket működtetik.Orbán sok felesleges intézményre költi az állampolgárok adóját,csak azért,hogy Őt támogassák.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.