Megdöbbentő és kriminalisztikai szempontból ritka kreatív esetről számol be a Nyugat.hu.

Bűnösnek érzi magát az a nő, aki tavaly júliusban a társával ellopott egy egynapos újszülöttet a szombathelyi Markusovszky Kórházból – írja a lap. A nő az Ausztriában dolgozó, jól kereső akkori élettársától akart "pénzt lenyúlni", gyerektartást kapni oly módon, hogy azt mondja, tőle van a baba.

A vasi kriminalisztika történetében példátlan eset tárgyalása csütörtökön kezdődött a Szombathelyi Járásbíróságon.

Gyerektartási pénzért loptak el egy babát SzombathelyenFotó: Tánczos Mihály (Nyugat.hu)

A kisbaba, Hédi mindössze egy napos volt, mikor egy férfi és egy nő ellopta őt a kórházi kiságyából, mialatt az édesanyja a folyosón beszélgetett a hozzátartozóival.

A bűncselekménnyel három személyt vádolt meg az ügyészség. Dr. Bernáth Norbert ügyész szerint az elsőrendű vádlott Cz.-né O. Klára és a másodrendű vádlott P-K. Zoltán terhére róják a 18. életévét be nem töltött személy sérelmére társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettét, valamint családi jogállás megsértésének kísérletét. A férfit felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével is vádolja az ügyészség. A harmadrendű vádlott, H. Barbara vétke, hogy hamis magánokiratot használt fel.

Dr. Farkasné dr. Diós Mária bíró büntetőtanácsa előtt nem tett vallomást a 39 éves Cz.-né O. Klára, mindössze annyit válaszolt a kérdésre, hogy bűnösnek érzi magát. Korábbi vallomásai közül azt tartotta fönn, amelyben elmondta: akart egy kislányt magának, mert tavaly márciusban elvetélt, ám ezt nem közölte a párjával.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Nagyon-nagyon rossz történet. Hogy három ember együtt ennyire ostoba legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.