A Fidesz-frakció szerint a baloldal már megint azért szurkol, hogy megbüntessék Magyarországot. A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra válaszul írta az MTI-nek küldött közleményében, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt: pártja szerint azért Brüsszelben és nem Magyarországon vették észre, hogy probléma van az uniós pályázatokkal, mert a kormány "megszállta" a független intézményeket, köztük az EU-s források helyes elköltéséért felelő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot (EUTAF) is.

A Fidesz-frakció reagálásában arra hívta fel Szigetvári Viktornak – mint közleményükben fogalmaztak, "Bajnai Gordon szóvivőjének" – a figyelmét, hogy az Európai Bizottság is elismerte: a gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, amely a 42 ezer lebonyolított projektből mindössze hatot érint.

A kormány egyetlen fillért sem hagy elveszni, az országot megillető összes fejlesztési forrást lehívja, "ellentétben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely a források töredékét volt képes lehívni, és amit lehívtak, annak a 76 százalékát is szabálytalanul költötték el, ezzel százmilliárdokat hagytak veszni" – írták közleményükben a kormánypártiak.

Ismét hangsúlyozták, hogy Magyarország minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési korszaka előtt áll, hamarosan 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg, amelynek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Megjegyezték: ez az arány a szocialisták idején 16 százalék volt.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Még idáig rajtatok kívül egyetlen képviselő se javasolta hogy ,,fagyassza be az Unió a Magyarországnak szánt pénzek folyósítását,, ezt csak egy Orbán Viktor nevezetű senki tette eddig meg!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Az elmúlt 25 év történéseit jó lenne objektív megfogalmazásban, tényszerüen látni.Ez nem kis feladat, de el kell készíteni. Azt hiszem itt ezen a fórumon senkitől sem várható el, hogy vitaképes legyen a cukorgyárak, textil üzemek, kohászati nagyvállalatok, erőművek, állami gazdaságok stb. értékesítése, mit beszélek, bezárása és elkótyavetyélése mellett és ellen.
Az egymást váltó kormányok tetteire állandóan visszamutogatni lehet, még az is lehet, hogy ez néhány honpolgárunknál táptalajra talál, de azt is hiszem, ez már nem érv, ellenérv, ok és magyarázat a naponta kibukó disznóságokra.
Miképpen lehet mentség egy százmilliós , milliárdos sikkasztásra az,hogy de a szocialisták még ettől is többet sikkasztottak.? Hogy lehet az, hogy ez mentesíti a ma tolvajait? Hogy lehet az, hogy széttárjuk a karjainkat és sajnálkozva kimondjuk, igaz, ők is loptak, csaltak.
Ami a fidesz ostoba rágalmazását illeti, ócska, hitvány dolog ez. Nincs egyetlen normális ember ebben az agyonmocskolt országban aki azt kívánná, büntessen meg bennünket a külvilág, legyen az az EU. bármely bizottsága.Azt viszont kívánja minden normális ember, hogy a kárt okozó, okmányhamisító, a tényeket elferdítő, csaló, hazug kormányokat számoltassák el, tárják fel a bűncselekményt, majd adják át az adott EU.-s ország igazságszolgáltatásának a bűnösöket, majd kérjék számon a büntetés mértékét, amit közöljön le az összes média. Nincs ember aki a saját hazáját kívánná büntetve látni a valódi bűnös tisztviselők helyett.
A fidesz aljas indokból, naponta utal vissza a múltba, abba a múltba, ahol folyamatosan ott ültek a parlamentben, annak bizottságaiban, hol kormányon, hol ellenzékben, de mindig ott voltak minden ügyletnél, aminek az eredménye ma a szemünk előtt van.Bár ez következmény és nem eredmény. A jobbiktól meg nem tartanak, mert mire összeáll a fidesz - jobbik koalíció, addigra minden jobbikos már felvette a jó együttműködés árát, jövöbeni igéretekkel, beosztásokkal, rangokkal, javadalmazásokkal.
Desischado
@F_Viktor: Jó látnom, hogy ezek szerint nem vagyok paranoiás, mert én is ezt gondolom! Rohadtul deja vu érzésem van, hogy ez már megtörtént egyszer, pedig akkor még nem éltem. De hitler is valahogy így kezdte... És nagyon félek, hogy ezek a nem normálisak képesek lennének egy harmadik világháborút is kirobbantani. Ne adja az ég, hogy Václav Havel-nek igaza legyen orbánt illetőleg! Csak abban bízom, hogy a jobbik nem kerül hatalomra, de sajnos, erre minden esély meg van, mert igazad van, a szavazók jó része agyatlan birka, vagy érdekhajhász, akinek mindegy, mi lesz az országgal és az emberekkel, amíg neki jól megy!
picike
@Desischado: mond kire kell szavazni na kire ???
Desischado
@picike: Semmiképp sem a fideszre és a jobbikra!
F_Viktor
@picike: Aki nem a (magyar) nép irtására akar szavazni, annak a demokrácia és az EU mellé kell a voksát tennie!
coni
"A kormány egyetlen fillért sem hagy elveszni"

Nem bizony, nagy a család..
A baloldal csak azt szeretné ha az ország is részesülne belőle. Legalább egy szerényebb mértékben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.