A kormány a 2020-ig terjedő időszakban 15 milliárd forintot fordít egészségügyi prevencióra az ezzel kapcsolatos operatív program keretében, mondta Zombor Gábor. Az a cél, hogy a kormányzati támogatással induló prevenciós programok eredményeképpen tíz százalékkal kevesebb ember haljon meg népbetegségekben – hangsúlyozta az államtitkár, aki a Magyar Artériás Stiffness Társaság X. kecskeméti kongresszusán vett részt. Az operatív program elindulása után 2015-ben a felhasználható összeg 4,6 milliárd forint – fűzte hozzá Zombor Gábor.

Forrás: egeszsegugy.info
Feltöltő: egeszsegugy
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
Én személy szerint jobban örülnék,ha az elmaradó és halogató műtéteket végeznék el. Pl. szürke hályog műtét re 1,5 év a "várakozási idő",térd,csípő protézisre stb.Esetleg a kórházaknak saját takarító személyzete lenne,nem emelkedne a kórházi fertőzések száma.
Melyik prevenciót támogatják ? Arra ,hogy drogosoknak vesznek új injekciós tűket ? Érdekes a fogpótlásokat csak magánúton lehet csináltatni.Nézzük meg Mo.-on minden 3.ember foghiányos,ami az emésztési problémákat generál,mert nincs megrágva az étel. .Majd az tovább "gyűrűzik " és más betegségek alakulnak ki általa.Na nem írom tovább.
1magyar
@Feraj49: Ilyesféle prevenció eszébe sem jut a dr. úrnak.
Anna Mária
Ön csak azon aggodalmaskodom, hogy vajon eldöntötték-e már, a haverok közül kik osztoznak az idén elkölthető 4,6 milliárdon.
Anna Mária
@Feraj49: A drogosok tűjét meg kell védelem: nagyon olcsón többféle, csak baromi drágán kezelhető betegséget lehet megelőzni a tűcserével. Egyáltalán nem mindegy, mennyien mászkálnak közöttünk mondjuk hepatitisszel.
zöldszem
Jó tanácsok Magyarországon, ha beteg:

Gazdagoknak: Forduljon magánorvosához, gyógyszerészéhez!

Szegényeknek: Forduljon föl!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.