A gyenge pénzügyi felügyeletet a szocialisták akarták megtartani – reagált a Fidesz frakciója Burány Sándor szombati sajtótájékoztatójára, amelyen az ellenzéki politikus a pénzügyi felügyelet vizsgálatát sürgette.

A Fidesz képviselőcsoportja közleményében azt írta: pénzügyi felügyelet 2013 előtti működéséről szóló számvevőszéki jelentés is megerősíti azt, hogy az Országgyűlés jó döntést hozott, amikor 2013 októberével a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) a Magyar Nemzeti Bank irányítása alá helyezte és abba beolvasztotta. A korábbi gyenge és szabálytalanul működő pénzügyi felügyelet megtartását akkor is egyedül a szocialisták és a Jobbik akarta – idézte fel a kormánypárt.

A Fidesz szerint a 2013-tól jegybanki irányítással megerősített pénzügyi felügyelet bebizonyította, hogy sokkal hatékonyabban képes észlelni és feltárni a pénzügyi szektor, a brókerpiac szabálytalanságait és azt az évtizedes pénzügyi korrupciót, amely a szocialisták kormányzása idején teljes nyugalomban működhetett.

Emlékeztettek arra is: már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat is, amely a pénzügyi felügyelet további szigorítását és a befektetőpiac rendbetételét segíti elő, hogy soha többé ne történhessen meg az, hogy csaló brókerek évtizedeken át zavartalanul meglophatják az embereket. Hozzátették: bíznak abban, hogy a szocialisták és a Jobbik ezúttal a további szigorítás mellett állnak majd.

Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a PSZÁF MNB-be való beolvasztásával nem lett hatékonyabb a pénzügyi felügyelet, sőt a jegybank "asszisztált, falazott" százmilliárdok ellopásához. Kijelentette: a Magyar Nemzeti Bank felelős a kialakult helyzetért, és igaza van Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek, aki április elején úgy nyilatkozott, a brókerügyben vizsgálni kell a pénzügyi felügyeletet.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, az MNB-nek el kell ismernie a felelősségét, a felelős vezetőknek, élükön Matolcsy György jegybankelnökkel, távozniuk kell, és a jegybanknak be kell szállnia a kárrendezésbe.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A szocik idején még sem volt ennyi pénzügyi botrány közel sem,pedig 2008-ban súlyos világválság is volt.Ráadásul a mostanság bedőlt pénzintézetek kivétel nélkül az agyonajnározott magyar tulajdonu cégek.Ezt akartátok fitymaszos homárok,hát megkaptátok.
Azt csak halkan súgom,hogy ez még csak a bemelegítés,ugyanis Qrbánék kiürítették a kasszát és pénzt kell szerezniük minden áron.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Desischado: Kínomban én is csak röhögni tudok!Ennyi hülyeséget már egy óvodás gyerek sem hisz el!
kukac50
Rengeteg törvényt módosítottak amit nem kellett volna,most saját bénázásuk eredményét akarják rákenni az MSZP-re.
Egy ember sincs a Fideszbe aki még képes értelmesen gondolkodni?
Nemezis
És ki akadályozta a fideszt, pláne a 2/3 birtokában, hogy ellenőrizzen. Gyenge volt a felügyelet? De hát az is az övék volt.
Hellcat
Kétharmados alkotmányozó fidesz kormány AKÁRMIT megtehet...meg is tették...csak nem a haza érdekében hanem a sajátjukban.
Bercifiu
Emberek! A Fidesz öt éve van kormányon, szétkúrták az oktatást, az egészségügyet, a mezőgazdaságot, a vásárlási szokásainkat, megadóztatják a fizetésünket, melyet kénytelenek vagyunk bankszámlán tartani, hazaengedték a baltás gyilkost, némi gáz vásárlási reményében, ellopták a MANYUP pénz,t, a Takarék betéteket, szemet hunytak a csalók felett, felépítettek egy halom stadiont, elrontották az Amcsi kapcsolatot, lenyúlták az állattartók legelőit a földalapú támogatásért.
Ennyi év után még mindig visszafelé mutogatnak. Az oktatás helyett inkább a pénzügyi szektorra kellett volna odafigyelni, bár ha az is úgy sikerül mint az oktatás átszervezése, akkor ez az eredmény akkor jöhetnek a pénzügyi botrányok. Majd a becsületes adófizetők megtérítik a károkat, gumiházak, károsultak betétjei, tanácselnöknek luxus autó, stb.
herczeg0210
Már ott tartunk, hogy a fideSS azt teszi amit az szocialisták akarnak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.