A Demokratikus Koalíció szerint az egész magyar egészségügy a lejtőre került.

Ebben a helyzetben a párt szolidáris az egészségügyi dolgozókkal – mondta László Imre, a párt egészségügyi kabinetjének vezetője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Szavai szerint az ágazatban a dolgozóknak azzal kell szembe nézniük, hogy a rendszer működését egyre "mélyebb" kifogásokkal lehet illetni: általános, hogy problémák vannak a kifizetésekkel, az intézmények nem tudnak fizetni a beszállítóknak, a munkaidő pedig felülről korlátozva van, így a túlórát sokszor beszámítják a munkaidőbe.

A politikus arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be az ígérgetést, ne halogassa tovább a probléma megoldását, és fizesse ki az adósságokat.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Szívesen megnézném azoknak az arcát akik a pár száz forintos vizitdíjat leszavazták, most mit szólnak ahhoz, amikor egy szem vagy protézis műtétre hosszú évek múlva kapnak időpontot...
Az életmentő műtétekről nem is beszélve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Feraj49
A rendszerváltás óta folyamatosan "csúszik" lefelé az amúgy sem kitűnő egészségügyi ellátás.Teljesen mindegy kik voltak hatalmon.Visszatérhetünk a javasasszonyokhoz,a vajákosokhoz, kuruzslókhoz.Aztán vagy meggyógyul magától,vagy meghal.Csak a TB-t fizesd.Olyan ez mint a biztosítók.Bajban vagy nem akarunk fizetni,vagy csak egy "nyúlfarknyit" a károdból.
verum
@Feraj49: - azért azt megjegyezném, hogy Gyurcsány alatt picit volt fellendülés, a vizitdíj jó helyre került volna. De Orbánék mindent megvétóztak, minden szigorítást, ami enyhítette volna a bajokat.
Most "nincs" szigorítás, de a bajok minden eddiginél nagyobbak is!
Feraj49
@verum: Azt a 300 Ft-os vizitdíjat beépíthették volna a TB. emelésbe,mint ahogyan megemelték a TB járulék összegét is. OV.-ék .Úgy csinálták mintha valami jót tettek volna az emberekkel . A minimum bért megemelték amit "csak azért" tettek hogy nagyobb legyen a befizetésre járulékok összege.Közben valójában ez miatt a bérek csökkentek,
verum
@Feraj49: -csakhogy a TB , a nyugdíjjal együtt nem oda megy, ahova kell.
És a fő baj, hogy rengeteg pénz elúszik az országban, csak nem oda, ahova kell.
És a mostanihoz mérten talán még soha nem volt ekkora herdálás!
soljanka
Tudjátok, én kimentem tegnap. Pedig én már nem itt keresem a kenyerem.40ezres városban voltunk kb. ötvenen.
Nem tudom, hogy volt-e köztük egészségügyis. ( A tesóm az, ő azt mondta: minek, úgysem változik semmi)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.