Az Altus Zrt.-nek az Európai Bizottságtól tavaly elnyert tanácsadói megbízása az Európai Unió összes tagországára kiterjed, tárgya pedig a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése – közölte Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója vasárnap az MTI-vel, reagálva a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárának nyilatkozatára.

Csepreghy Nándor sajtótájékoztatóján arról beszélt: azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az Altus Zrt. vezérigazgatója erre reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben kifejtette: az Altus 2014 őszén nemzetközi nyílt tenderen egy 11 céget – köztük német, francia, olasz, svéd, bolgár, lengyel és szlovák vállalatokat – magában foglaló konzorcium vezetőjeként nyerte el a tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól.

A megbízás tárgya a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése. A tanácsadás az EU összes tagországára kiterjed, a 2014-2020 közötti pénzügyi perspektíva 28 partnerségi megállapodására és közel 300 most induló fejlesztési programjára vonatkozik – tájékoztatott Dobrev Klára. Hozzátette, hogy a feladatot a 28 tagállamban csaknem 40 szakértővel végzik, szakértői csapatuk pedig többségében külföldi tanácsadókból áll, akikkel a hazai fejlesztéspolitikában évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak együtt.

Jelezte, hogy az előző tervidőszakhoz, a 2007-2013 közötti források felhasználásához a megbízásnak nincs köze, tárgya pedig nem auditálás vagy pénzügyi ellenőrzés, hanem stratégiai, szakmai elemzés. A készülő tanulmány a kormány által felállított új intézményrendszer működését sem ellenőrzi semmilyen formában – közölte.

A vezérigazgató megjegyezte továbbá, hogy az Altus működése kizárólag külföldi, valamint nemzetközi projektekre korlátozódik.

Az Altus az EU támogatásaival kapcsolatban soha semmilyen hazai kormányzati megrendelést, megbízást nem vállalt, állami tenderen nem indult – fűzte hozzá Dobrev Klára, aki közölte azt is: a cég működésében Gyurcsány Ferenc személyesen nem vesz részt.

Hangsúlyozta egyúttal: a gazdaságfejlesztési operatív program három prioritása alá tartozó források felfüggesztése és az Altus Zrt. Európai Bizottságtól kapott tanácsadói megbízása között semmilyen összefüggés nincs.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
El tudom képzelni hogy a fütyi-sz g...cik az összes liberót fölvásárolják, úgy összefosták magukat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
Most aztán fog majd fogyni a pelenka :-DD
Desischado
Remélem, bepelenkázzák magukat, nehogy tele legyen a pellus! És drukkolok, hogy ne legyen egy nyugodt éjszakájuk, a félelemtől!
mate03
@Desischado: Itt a bizonyíték hogy a (fidesz) egyetlen embertől tart,úgy hívják hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök!
Jankó123
"Az Altus tanácsadása az EU összes tagállamára kiterjed."
Na de, hogy a miénkre is, az már igazán vérlázító!!!
:-)))
Senara
700 milliárdot visszatartottak , mert elegük lett a mutyikból! Magyarázatnak elővették Gyurcsányt . Megtámadta a Fidesz és nehogy lemaradjon jobbik is :-)) Kíváncsi vagyok EU válasz mikor jön meg , M4 beruházásra hamar jött a válasz .
papa.49
@Senara: Pedig nagyon kellene az az M4 autópálya, ami a 4 főúton van az már borzalmas...
Csak nem a ,,pénzköltés ész nélkül,, kategóriában kellett volna gondolkodni, hanem felhasználni a meglévő átjárókat hidakat a már meglévő fél útpályát, de így nem csodálkozom hogy az Unió a ,,nemzetközi karjellel,, élt!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.