A baloldal kormányzása alatt került lejtőre az egészségügy, a 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az ágazatban – reagált a Fidesz-frakció a DK vasárnapi sajtótájékoztatójára. László Imre, a DK egészségügyi kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy pártja szerint az egész magyar egészségügy a lejtőre került, és ebben a helyzetben a DK szolidáris az egészségügyi dolgozókkal.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul azt írta: lejtőre akkor került az egészségügy, amikor a baloldal kormányzása alatt 600 milliárd forintot vontak ki az ágazatból, a kórházakat eladósították és hagyták leamortizálódni, hatezer egészségügyi dolgozót üldöztek el a pályáról és az országból, az összeomlás szélére sodorták a mentőszolgálatot és a teljes betegellátást.

A 2010-es kormányváltás óta azonban 500 milliárd forintos fejlesztés indult el az egészségügyben, sorra újulnak meg a kórházak, a rendelők és a mentőállomások – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy 2011-ben elindult az egészségügyi dolgozók béremelési programja, idén márciustól pedig többlettámogatást kapnak a háziorvosok.

A kormánypártiak megjegyezték azt is, hogy a magyar lakosság egészségmegőrzését országszerte egészségfejlesztési irodák, valamint egyre több ingyenes szűrőprogram segíti, és a következő öt évben további 15 milliárd forintot fordítanak megelőzési programokra.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
egyszerűen imádom amikor a szemembe hazudnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Anna Mária
@eszegfu: Az a népszavazás volt szerintem az a nagyon fontos pont, ahol a butaság győzött, ahol világosan lehetett látni, hogy az emberek többsége rettenetesen manipulálható, vevő a legalantasabb populizmusra. A helyzet azóta csak rosszabbodik, nincs megállás.
eszegfu
@szaboria1: Teljesen igazad van! Szakember hiányra nem is gondoltam, mert a mi körzetünkben ez ma még nem gond. De akkor jól gondolom, hogy hiába "fejlesztenek" 500 milliárddal, ha nem képes az egészségügy ennek müködtetésére.
eszegfu
@Anna Mária: Arra azért a mai napig nem találok magyarázatot: miért is "győzhet" minden szedett-vedett populista Fidesz kommunikáció a józan ész fölött. Ennyire már bocs. hülyék lennénk?!
Anna Mária
@eszegfu: Nem tudom, mi ennek az oka. Talán az, hogy az emberek nagyobbik része szeret nyájban létezni, könnyen emészthető, gondolkodást nem igénylő dolgokat hallgatni, szereti, ha van egy "erős" vezetője, aki "értük harcol", valamint sok-sok ember imádja, ha ellenségképet mutatnak neki. Nagy népszerűségnek örvend az a tévhit is, hogy magyarnak lenni nem valamiféle természetes állapot, hanem erény.
A közoktatás bizonyára felelős ezért a helyzetért. Mit is lehetne várni a funkcionális analfabéták tömegeitől?
Feraj49
"A FIDESZ szerint a baloldal tette lejtőre az egészségügyet" ! Na meg a jobboldal !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.