Egymillió forint kártérítést kér a MÁV-tól, illetve a Nyugati pályaudvart védő biztonsági cégtől Jónás Ernő. Ő az a férfi, akit brutálisan megvert az állomás négy biztonsági őre – írja a Blikk. 

Az áldozat az eset óta ismerőseinél húzza meg magát. Hazamenni nem tud, mert a rendőrök kérték, hogy a nyomozás idejére legyen elérhető. A lapnak elmondta, hogy senki nem kereste sem a vasúttól, sem az őrző-védő cégtől, hogy legalább bocsánatot kérjenek.  

A férfi egy civil szervezet segítségével ügyvédet fogadott, és perre viszi a vele történteket. Azt mondta, ha kell, Strasbourgig is elmegy, hogy a bíróság kimondja: ilyet senkivel nem lehet megcsinálni.

Az egymillió forintot rákos gyerekek gyógyítását támogató alapítvány megsegítésére fordítaná.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

craven
én többet kérnék...van ott annyi amiből lehet még lopni is tudnak ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vandarics
külön-külön nem megy nekik, mert a saját árnyékuktól megijednének... tuskó, gyökér népség...
X-ray
@craven: "Részben elismerte védencei felelősségét a négy biztonsági őr védője, akikről korábban a TV2 híradása nyomán azt írtuk: hajléktalannak néztek és brutálisan összevertek egy rákos férfit a Nyugati pályaudvaron. Ám szerinte a sértettek lényeges kérdésekben bizonyíthatóan hazudtak, ezért azt tervezi, feljelenti őket.

Minden ok nélkül belekötöttek, majd brutálisan összevertek a biztonsági őrök egy hajléktalannak hitt férfit a múlt héten a Nyugati pályaudvaron. A TV2 Tények című műsorának nyilatkozó sértett, Jónás Ernő azt mondta: rákos, kezelésen volt Budapesten és a vonatra várt, a szüleihez utazott volna Vámospércsre.

A biztonságiak, akik a MÁV szóvivője szerint az egyik alvállalkozójuk alkalmazásában állnak, kirúgták Jónás fogát, rugdosták, majd amikor egy másik férfi közbelépett, őt is ütni-verni kezdték.

A rendőrség garázdaság gyanújával azonnal elrendelte a négy őr körözését, akik ennek hírére feladták magukat. Ügyvédjük, Mándi Sándor elmondása szerint először ő lépett kapcsolatba a rendőrséggel. Megadta mind a négy körözött elérhetőségét. Később a rendőrség telefonhívására valamennyien megjelentek a gyanúsítotti kihallgatásukon.

Mándi szerint azonban nem az és nem úgy történt, ahogy azt az egyik sértett a televízióban elmesélte. Védencei jól ismerték már Jónás Ernőt, és a másik férfit is, aki a tudósítás szerint „rászólt a verekedő biztonságiakra", amiért aztán ő is megkapta a magáét. Nem először kapták már el őket, hogy indulásra előkészített, kitakarított vasúti kocsikban csöveztek.

A védő szerint most is ez történt. Egy takarítónő hívta őket, aki halálra rémült a két, erősen ittasnak vagy bedrogozottnak tűnő férfitől. Ám a biztonságiak sem bírtak velük egykönnyen, ezért a végén többször megütötték és megrúgták őket.

Mándi elismerte, a biztonságiak eljárása „nem volt túl szakszerű". Nem voltak képesek uralkodni az indulataikon, ami ebben a szakmában súlyos hiba. De védencei elmondása szerint a „két hajléktalan" ellenállt a szerintük jogszerű...
vandarics
@X-ray: ...Mándi elismerte, a biztonságiak eljárása „nem volt túl szakszerű". Nem voltak képesek uralkodni az indulataikon, ami ebben a szakmában súlyos hiba... Kell ennél több???
Ez is szakma??? Négy általános??? Vagy éppen mi a követelmény???
darwin
@vandarics: Azért furcsa volt,hogy a férfi a kirúgott fogát mutogatta a híradóban.Ha a fogamat kirúgnák,akkor megkeresném?
A másik: Szakma? A biztonsági őrök egy rövidke tanfolyamon vesznek részt,ami kb.100-150 ezer Ft,néha állja a munkaügyi kp.A feltétel:8 általános és orvosi /nem pszichikai / alkalmasság.
A környékünkön kb 90-100 ezret keresnek,nem is igazán vegzálják ennyiért a tolvajokat,inkább messze néznek,mint a Zorbán az erkélyéről.
bundi
@X-ray: ha jól emlékszem ezt említettem...hozzák nyilvánosságra a felvételeket...elvégre az ő érdekük is, hogy tisztázódjanak...aztán mindenki eldöntheti szakszerűen rugdosták a hajléktalanokat vagy sem...és a másik...ha van örs az állomáson, akkor mi a szakszerű eljárás a hajléktalanokkal szemben...mennyire lehet őket megrugdosni...ja és még valami a felvételek megtekintése után, nem csak akkor engedik el a vádlottakat ha jól tudom, ha nem történt semmi...nem szöknek meg, nem próbálják meg befolyásolni a sértetteket és a tanúkat,...stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.