Szombaton globális akciónapot tartottak a transzatlanti szabadkereskedelmi egyezmények ellen. A beszámolók szerint világszerte 730 tiltakozó rendezvényt szerveztek civilszervezetek San Franciscotól kezdve Budapesten át egészen Sydneyig. Földrészeken átívelő harc a kulturális sokféleség és a népek önrendelkezésének megmaradása érdekében.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: postás
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
postás
@Mézike: Csak röviden:
A megállapodás után, bármilyen , a gazdaságot érintő törvényt megtámadható lesz, jogi úton. Pl.: Ha valamelyik mamutcégnek nem tetszik egy törvényileg garantált minimum bér, vagy maximum ár, azt bíróságon vitathatja. Tehát nem a hazai törvényhozás lesz a legmagasabb fórum, ami dönt a sorsunkról. (Mindjárt föl is merül a kérdés, hogy akkor minek vannak?)
Mézike
@postás: Tehát akkor tovább folyik a gyarmatosítás. Csak ezentúl még törvényesebb keretek közt.
Kötelez rá valami egyezmény egy országot hogy ezt aláírja? Ha nem akkor miért írja alá a kormány?
postás
@Mézike: Gondolom, az EU akkor állapodhat meg az USA-val, ha minden tagország jóváhagyja a dolgot, ami természetesen nem kötelező. Na de egy olyan országban, ahol egy nyomoronc kis EU-s ajánlást - ami ugyebár nem kötelező érvényű - a tízparancsolathoz hasonlóan kezelnek, nagy ellenkezés nem várható. Mégis miért írjuk akkor alá? Mert: "Ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem arra, amit teszek."
Mézike
@postás: Azt hiszem most fogják harmadszor eladni az országunkat...:-(
postás
@Mézike: No, és nézd csak meg a hozzászólásokat! Hány embert is érdekel? (Nagyjából ezért lehet itt megtenni bármi ilyesmit.)
Mézike
@postás: na igen. 2-en vagymunk. isa púr és hamú leszmünk...
valahogy így volt .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.