"Fekete hétvégék" néven mozgalom indult Facebookon, ami az egészségügyi dolgozók nehéz körülményeire hívja fel a figyelmet. Az ötletgazdák úgy kívánnak demonstrálni, hogy arra kérik az érintetteket, most és a következő hétvégén a megszokott fehér helyett fekete ruhában menjenek dolgozni a kórházakba. A fekete szín szimbolizálja, milyen gyászos a magyar egészségügy helyzete. A tiltakozó akcióhoz egyre több ápoló és nővér csatlakozik – derült ki az RTL Klub híradójából.

Túlórát nem fizetnek, belső helyettesítési pótlékok nincsenek, kaotikus állapotok vannak, utánpótlás úgysincsen, főleg, hogy még be is záratnak egy iskolát. Tehát valamit tennünk kell. Ha nem tesz értünk senki semmit, majd mi teszünk magunkért

- nyilatkozta az egyik gyermekápolónő.

A mozgalmat nem nézi mindenki jó szemmel: az egyik nővérrel, Sándor Máriával le akarták vetetni a fekete ruhát a Péterfy Sándor utcai kórházban, aki ezt követően felmondott. Ő volt az egyébként, aki még februárban nyilatkozott az RTL Klub Házon kívül című műsorában arról, milyen nehéz és kilátástalan a nővérek helyzete. A kórház vezetőit hiába kereste a csatorna, nem kívántak nyilatkozni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
@Mirabilis: Nincs itt semmi gond ! Mészáros-mangalica lőrintcz nincs kórházban., orbánc sincs, lézer sincs. tehát akor mindenki egészséges és nem igényel gyógyellátást !
Világos - nem ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
amíg az ellenzéki képviselők nem tüntetnek éjjel-nappal az egészségügy áldatlan állapota, az orvoskivándorlás, és az eü. dolgozók éhbére ellen, addig nem is ellnezék, csak gyülevész had.

félelmetes mi vár egy egyszerű polgárra, ha betegnek mer lenni..
persze a szavazata az kell
vonotok
Szégyellje magát a kórház igazgatója, hogy így reagált egy dolgozó vélemény nyilvánításáról.
darwin
Gondolod,hogy valaha is fogja szégyellni magát?
A másik:ha mégis szégyellné magát,abból ez a nővér nem fog megélni.A munkatársak sem mertek kiállni mellette,az még fájóbb lehet neki.Ráadásul állása sincs.
human
@wagabund: De ha a képviselők tüntetni járnának, akkor nem tudnák a dolgukat végezni. Gondolj bele. Juhász Péter nélkül nem tudnánk a kerületi ingatlanügyekről sem. Elég sok munka lehetett az iratok visszakeresésében. Ezenkívül sokkal hitelesebb, ha a civilek mennek az utcára, ha tiltakozni akarnak. Egyébként csak ellenzéki hangulatkeltésnek titulálnák az egészet.
Toby
@Mirabilis: A jó hűvös, sárga agyag is megtenné orbáncnak...mi is jól járnánk !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.