Vitray Tamás úgy gondolja, megváltozott a televízió funkciója: ma már egyszerűen pénzt kell termelniük a csatornáknak. Ahogy fogalmazott: "tömeges nézettséget pedig csak a színvonal leszállításával lehet ma elérni" – hangzott el a NOL-nak adott interjújában.

Arra a felvetésre, hogy miben van felelősségük a legnézettebb csatornáknak, Vitray azt felelte: csak abban, hogy jól csinálják, amit csinálnak. Szerinte az, hogy a tájékoztatás tárgyilagos-e, az már összefügg a politikával, de nem a tényleges munkát végző televíziósok döntik el, hogy mit mondjanak ki, ők "kényszerpályán mozognak".

A televíziós kiállt a mostani köztévések mellett is:

Röhögjek azon, hogy egy kezdő, gyakorlatlan, kiképzetlen ember bakizik? Nekem az nem szerez örömet. Rossz néven is veszem, ha egykori tanítványaim kárörvendően felhívnak, hogy „tanár úr, látta, mi történt a képernyőn?" Ha láttam, ha nem láttam – minek örüljek?

Bár azt mondta, viccelődni mindenen lehet, de úgy véli, nem gondolhatjuk, hogy az ottani emberek eleve hülyék.

Gondolja csak végig: mit csináltak a most balfogáson kapott képernyősök? Pusztítottak? Felforgatták az országot? Korruptak voltak? Ugyan már. Gyakorlatlanok. Vállaltak valamit, amit még nem lett volna szabad, ennyiről van szó

- tette hozzá Vitray.

Az újságíró annak kapcsán, hogy megkapta nemrégiben a Radnóti Miklós antirasszista-díjat, beszélt arról is, hogy igenis jelen van a rasszizmus és a szélsőségesség az országban.

(...) a nehéz helyzetben lévő emberek közül sokan keresik azt az erőt, ahová besorolhatnak, ahonnan többet remélhetnek. Miután pedig nemcsak kevés, de gyenge is az ellenoldali politikai ajánlat, a választási kínálat, ennek a sokaságnak egy része a leghangosabb, leginkább szembeszökő lehetőséget, a szélsőséget választja

- fejtette ki a NOL-nak.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Kontraszelekció mindenütt: a hívőkből válogatják ki a leginkább alkalmas jelölteket és nem egyszerűen a legalkalmasabbaknak biztosítanak lehetőséget.
Ez mindenképpen luxus, egyrészt eltapsolnak 80 milliárdot évente, miközben egyre kevesebb embert érnek el, másrészt alkalmas embereket elüldöznek.

Mondjuk a köztévéről legalább el lehet kapcsolni, de nem tudsz nem fideszes dohányboltosnál vásárolni és még ennél is nagyobb baj, hogy az oktatási intézményekhez is érkeznek a fidesznyik ejtőernyősök...

De sorolhatnék még számos területet: fideszes kézilabda és birkózó elnökök, Fidesz rajongó színházigazgatók... Hozzáértés az utolsó szempont és azt hiszik, hogy ezt meg lehet úszni látványos minőségromlás nélkül.

.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Vitray nem "celeb", hanem a maga szakmájában SZTÁR . A bakizókat ugyan felesleges védelmébe venni, mert szakmai tapasztalatok ellenére elvállaltak egy munkát, amibe belesültek.
papa.49
@Horizont: Hát bizony evvel a ,,tanár úr,, ázsiója nálam leesett, ha valóban ezt nyilatkozta, bizony kár volt a száját kinyitnia...
laszlobihari
Mindenki gyakorlatlan? hiányzik a tapasztalat? de akkor hol vannak azok a tv-és "szakemberek" akik más csatornákról igazoltak át? vagy ezek szerint ott is sza...(bocsánat) gyengék voltak?
verőce21
"Gyakorlatlanok. Vállaltak valamit, amit még nem lett volna szabad, ennyiről van szó..." - sőt a legtöbbjük buta is! Ezt igazán akkor lehet megtudni, ha - a leírt szövegtől eltérően - magánemberként megszólalnak.
Vizual
...képzetlenek. Olyanok mint a többi FIDESZES, nem ért hozzá amit csinál. De hű a FIDESZHEZ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.