Házkutatást tartottak a rendőrök vasárnapra virradó éjjel a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetője, Dobrai Sándorné karcagi házában – írja az Origo. Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-nek annyit mondott: a rendőrség nem adott ki ezzel kapcsolatban közleményt, és sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja a hírt.

Az Origo szerint nyolcszáz szerződést foglaltak le a nyomozók a házkutatás során. Azt írták: a Kun-Mediátor vezetője továbbra is bujkál, de két lánya – aki évekkel ezelőtt dolgozott a kft. vezetőségében, de a társaság adatai szerint már nyolc éve nincs benne a cégben – jelen volt a házkutatáson, és állítólag együttműködött a hatóságokkal.

A Blikk információi szerint Dobrai Sándorné veje, Kemecsi László is Karcagon tartózkodik, ám a helyiek cáfolják a hírt.

A Kun-Mediátor károsultjait képviselő ügyvéd, Dobrossy István az MTI-nek korábban azt mondta: 5 és 20 milliárd forint között lehet a kár, attól függ, hogy végül hányan tesznek feljelentést, hányan jelentenek be hitelezői igényt az illegális pénzügyi tevékenységet végző cég ellen. Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét továbbra is körözi a rendőrség.

A rendőrség kedd este tette közzé, hogy sikkasztás bűntettének gyanúja miatt nyomozást indítottak, miután a vállalkozás karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. fő tevékenységként utazási irodaként működött, utazásközvetítéssel foglalkozott, de pénzváltási tevékenységet is folytatott, bár pénzügyi tevékenységre vonatkozó engedélye nem volt. A Magyar Nemzeti Bank jogosulatlan pénzügyi szolgáltatás gyanújával piacfelügyeleti vizsgálatot indított a kft.-nél. A cég utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét pénteken visszavonta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Hetekkel a balhé kipattanása után !
Közben a spinkó is lelépett !
Gratulálok, ennél nagyobb bizonyíték nem is kell, hogy a Fidesz nyakig benne van
a botrányba !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@zöldszem: Hát gondolom nem is azért ,,lett új gazdája annak a pénznek,,!!!
Anna Mária
@papa.49: Ki lehetne rakni őket a Kossuth térre szoborcsoportként örök elrettentésül! :D
zöldszem
@papa.49: Saját láb, az saját zseb is egyeseknél.
papa.49
@zöldszem: A lábbal pl. a Rühelkéével is az a baj hogy marha nagy lett az utóbbi időben...
papa.49
@Anna Mária: Inkább a szoborparkba a Lenin szobor mellé...
verőce21
Hihetetlen, milyen nagy az emberekben a "megtakarítási hajlandóság"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.