Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) szerint nem lehet tovább halogatni a teljes közszférára vonatkozó béremelést. Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben emlékeztettek arra: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy 30-50 százalékos béremelést javasol a közigazgatásban dolgozóknak 2016 júliusától.

Az ÉSZT azt írta, bizakodva fogadják ezt az ígéretet, de ez nem elég, a kormány sem a köztisztviselők, sem a közalkalmazottak esetében nem késlekedhet az illetmények emelésével.

Hozzátették, hogy a közszférában már hét éve nem történt béremelés, és miközben a közszféra dolgozói között aggasztó méreteket ölt a dolgozói szegénység, a kormány még csak nem is ígér 2017 előtt illetményemelést a közalkalmazottaknak. Felhívták a figyelmet arra, hogy a közalkalmazotti bértábla a minimálbér és a bérminimum folyamatos emelésével "összecsúszott", például egy frissen belépő, csak általános iskolát végzett közalkalmazottnál nem vagy csak néhány ezer forinttal keres többet a tíz-tizenöt éve ott dolgozó, középfokú végzettségű munkavállaló.

Az ÉSZT szerint Lázár János jól látja, hogy az államreform sikere a keményen dolgozó köztisztviselőktől függ, akiknek most béremelést ígért, de az ország működőképessége azoktól a közalkalmazottaktól is függ, "akik jelenleg szó szerint éheznek és nyomorognak".

A teljes közszférára vonatkozó béremelést nem lehet tovább halogatni, és meg kell szüntetni azt a megalázó helyzetet, hogy "összecsúszott" az illetménytábla, amit a minimálbér emelése eredményezett – olvasható a szakszervezeti közleményben.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Nem baj, semmi vész! Fő, hogy például a MÁV vezérigazgatója milliókat kaszál havonta! Ők jól élnek, és ez a fő! Mármint szerintük. És akkor lehet csodálkozni, hogy menekülnek a fiatalok is innen? Én is azt kérdem, ezért tanult?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bakegya
@Tekla: @picike: A FIATALJAINK LEGSZEBB ÉVEIT SORVASZTJA EL EZ A KORRUPT FIDESS MAFFIA-ez megbocsájthatatlan.
Desischado
Nem baj, semmi vész! Fő, hogy például a MÁV vezérigazgatója milliókat kaszál havonta! Ők jól élnek, és ez a fő! Mármint szerintük. És akkor lehet csodálkozni, hogy menekülnek a fiatalok is innen? Én is azt kérdem, ezért tanult?!
picike
@Desischado: igen ezért tanult a másik unokám hogy kiment pénzt keresni ő a másik unokám hollandiában van februártól nem láttam a kislányt közben reszkettek érte is naponta . ez nem élet ez volna a Magyar haza ahol senkit se becsülnek meg senkit se fizetnek meg és senkit se engednek boldogulni. ő is érettségizett ezért hogy kimehessen cselédnek az eszem is megáll mán, felszolgál na de az mán jó cseléd sors . a szivem szakad naponta meg értük
bakegya
@picike: NE ESS KÉTSÉGBE-egyenlőre ez a legjobb megoldás-
AZ ÉLETET TANULJA-ÚGY KELL ÉRTELMEZNÜNK!
Hollandia nagyon emberbarát ország-volt alkakmam megtapasztalni-egy egészen kicsi faluban ténykedtem,és szállást keresve-két hétig ehettem ihattam együtt a házimunkásokkal és egy fillért se fogadtak el-
De ezzel együtt-az a véleményem,nagyon elbaxta a mi szavazótáborunk hogy ezt a nagypofával,enyves kézzel kántálót tolta fel harmadjára is a cölöp tetejére!
Másik
@Tekla: Úgy is van! Igaz magyar így beszél. Dögöljön csak meg a szomszéd tehene, meg a szomszéd is!

Mert természetesen a laborasszisztens, óvodai dolgozó, stb. tehet a közmunkások béréről.
Mert nekik kell átérezni, nem az állami vezetőknek, akiken valóban múlik a dolog, igaz?
Ők szegénykéim sinylődjenek csak a milliós fizetéseikből!
Levendula
A közalkalmazottak legalább megkapják a havi járandóságukat. "Cégük" nem megy tönkre, nem számolják fel, nem árverezik el.
Majd ha ráérek, akkor elkezdem sajnálni szegény közalkalmazottakat. A szomszédságunkban lakik egy tanárnő, reggel fél 8-kor elhúzza a csíkot "tanítani", de délután 1 óra körül már itthon eszi a rosseb. Aztán jönnek hozzá korrepetálásra a diákjai. Fizetésével együtt nettó!!! negyedmillió forint jön össze, legalábbis ezt mondja mindenkinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.