Újból hallatott magáról Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A kormányfő feltehetően ismét azt próbálta bizonyítani, ő a nép egyszerű, szerény gyermeke. Legalábbis erre utal, hogy fehérvári látogatóknak mutatta meg, milyen a kilátás a miniszterelnöki dolgozószoba erkélyéről.

Orbán kibámult erkélyéről egy rakás emberrel

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
A hozzászólások alapján, levontam a konzekvenciát. Miszerint, a mi csüngőhasúnk nagy, nagy szeretetnek örvend. Ha, a helyében lennék, ennyi rajongás láttán, már herekirit követtem volna el magamon. :))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Már írtam rokonomról, aki miután Orbán Viktor meghívta a parlamentbe, attól fogva elválaszthatatlan híve, támogatója, propagandistája. Ilyen egyszerű.A magát baloldalnak nevező politikai érdekközösségeknek semmi ilyen egyszerű dolog sem jut az eszébe.
De úgy tanul a gyerek, hogy kérdez! Akkor szét kell küldeni az embereket és kérdezni kell.Utcán , téren, a boltokban, a templom előtt mise után, a kiskertekben dolgozóktól.
Kérdezni hogy mit éreznek, mit látnak, mit hallanak, melyik csatornát nézik, miért azt, kik a képviselőik, miért őt választották, mit tennének másként, mit javasolnának a kormánynak, miért,Sajnos úgy látszik erre nem alkalmas az mszp.Nem is jut egyről kettőre. Nem is baj. Talán majd a fiatalok.Talán sok tanulópénzt kell fizetnünk a kezdeti tapasztalatlanság miatt, de inkább ezt mint az ellopott milliárdokat, elrontott projektek elvesztett milliárdjait, dilettáns, akarnok kormány rossz döntései által okozott károkat. Mert ugye világos mindenki előtt, hogy mindent mi a magyar állampolgárok fizetünk meg, a tolvajok, bűnösök és a hibás döntések felelősei helyett. Kinézni a Nándorfehérvári terem ablakain a miniszterelnök társaságában? Ekkora varázserő rejlik ebben az álságos gesztusban? Tényleg megérdemeljük ezt a nagyszerű embert, aki keményen dolgozik az országért és a nép egyszerű fiaként elvegyül a meghívott lakossági csoportban, kezet rázva velük.
Már csak az a kérdés, ha engem is meghívna , vajon én nem fogadnám el a kinyújtott kezet?Vajon visszautasítanám a meghívást? Lám milyen nyerő húzás ez a gesztus. Talán üzenni kellene hogy ne éljen ezzel a népszerű húzással? Ezt az előnyös megoldást aligha lehet felülírni, mert ügyes és kivédhetetlen az egyszerű nép egyszerű gyermeke által.
nemkati
@világlátó: Ez azt jelenti, hogy akikkel itt a propin, más fórumokon, a családban, a munkahelyen, baráti társaságban, ismerősök között, bárhol amerre járok, azok mind azt mondják, takarodjon ez a hazug, akarnok, csaló, tolvaj banda, és 0rbánnak és társainak börtönben lenne a helye az ellenünk elkövetett gazságaik miatt, azok nagyon kevesen vannak?
Rózsika Hatházi
@volvós: tegnap 18:39. Nő létemre tényleg nem tudnék herekirizni, de azt írtam, ha az ő helyében lennék. Azért, úgy már más értelmet kap a dolog. Ja, és direkt írtam herekirit. :)))
világlátó
@nemkati: Remélem nem erről van szó. De a számomra is érthetetlen módon, a mi népünk azon csoportja, rétege, kisebb nagyobb közössége, aki Orbán Viktorral testközelbe kerül, a hatása alá is kerül és úgy érzi, látja, gondolja, ez az ember, aki már 25 éve a hazai politika része, az nem lehet véletlen. Szegény Antall elment, a Horn is , az őt követő miniszterelnök is visszavonult, a Gyurcsány Ferenc is fel kellett adja, de Orbán Viktor még mindig ott van.
Nem jut el a konklúzió az egyszerű emberek tudatában a megértéshez. Érzelmi alapon döntenek. Sokkal inkább hagyják magukat az egyszerű emberek egyszerű érzései alapján vezetni, semmint képesek lennének pontosan megfogalmaznio azt, amit egyébként csak kevesen tudnak ebben az országban. Nézd meg Bokros Lajos urat. Nincs nála jobb, alkalmasabb miniszterelnök. Mégis csak nézik és hallgatják őt, de nem értik, miről beszél.
Ez borzasztó. Talán sikerült rávilágítanom a probléma lényegére. Persze régi hagyománya ez a magyar történelemnek. Élni és sokszor visszaélni a magyar ember érzelmi állapotával, berendezkedésével, attitüdjével. Soha nem felejtem el korábbi hercegprimásunk megjegyzését a magyar emberről, a magyar nemzetről, amikor azt mondta huncut mosollyal a szemében, ...nagy indulatok, nagy akarat, szalmaláng természet, aztán a csendes beletörődés... Ilyenek vagyunk. Amíg egy új, erős, okos, tudatos, nemzetünk gyenge pontját kellően ismerő csoport nem dolgoz ki ennek megfelelő nemzeti programot, ami kellően és okosan felhasználja a társadalom érzelmi azonosuló képességét, addig Orbán Viktor uralkodhat ebben az országban. Saját arculatára igazítja a teljes magyar valóságot, a jó Isten sem tudja azt visszaállítani az eredeti állapotába. Gondoljátok csak el, a teljes magyar közigazgatást, az igazságügyet,szőröstől, bőröstől, a pénzügyi apparátust, a hazai saját bankrendszerrel, Oktatásügyet és az egészségügyet, a szociális hálóval együtt, a rendőrséget és a honvédséget, no és a kiigazított Új Alaptörvényt.Millió egzisz
nemkati
@világlátó: Elképzelhetetlennek tartom, hogy ha én kerülnék 0rbán közelébe, akkor a hatása alá kerülnék. Valószínűleg inkább az a taszító erő nőne még nagyobbra, amit már most is gyakorol rám. Ezért aztán hihetetlennek tűnik, hogy mások ezzel pont fordítva vannak.

Az országot pedig ez után a dúlás után is újjá lehet építeni, csak türelem, jószándék, nagyon nagy hozzáértés, és teljes társadalmi támogatás kell. És persze sok év. De minél előbb elkezdődik, annál hamarabb érünk a célhoz.
micfild
@világlátó: én ezt nem értem..
engem az első pillanattól fogva taszit.. ráz tőle a hideg,,, jó 25 éve már, amikor megláttam először a tévében.
mások nem érzik, hogy egy hazug embert látnak?? miért nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.