A Napi Gazdaság úgy tudja, súlyos hiányosságokkal folyt le a volt titokminiszter tárgyalása, ezért lehet, hogy hatályon kívül fogják helyezni körülbelül két évvel ezelőtti ítéletet.

Súlyos jegyzőkönyv-vezetési hiányosságok miatt újratárgyalhatják a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetését érintő, kémbotrány néven ismert ügyet, amelyben Szilvásy György volt titokminisztert is letöltendő börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Debreceni Törvényszék – olvasható a Napi Gazdaság keddi számában.

A lapnak az eljárás részleteit jól ismerő, nevük elhallgatását kérő jogi szakértők úgy nyilatkoztak, nem kizárt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elbírálásra alkalmatlannak találja és hatályon kívül helyezi a Gyurcsány Ferenc kormányának titkosszolgálati vezetőit érintő kémkedési ügyben a Debreceni Törvényszék által közel két éve kihirdetett elsőfokú ítéletet.

A szakértők álláspontja szerint a fenti döntést az alapozhatja meg, hogy időközben elkészült az a dokumentum, amely az elsőfokú per során rögzített hangfelvételek leiratát tartalmazza. Mint mondták, ez a leirat számos ponton lényegi eltéréseket mutat a debreceni tárgyalásokon elhangzottakat rögzítő, az elsőfokú verdikthez csatolt jegyzőkönyvektől, amelyeket a védőügyvédek mellett a másodfokú vádhatóság, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség is kifogásokkal illetett – ismerteti a napilap.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Fütyiszek ehelyett inkább a brokibotrányt kezdjétek tárgyaltatni, a vádlottak padján a góréval!!!
Desischado
Valóban ezt kéne, de nem fogják megtenni, mert súlyos dolgokért kéne ülni! Jobb helyette koncepciós pereket tartani! Már az egész bagázsnak kijárna többszörös életfogytiglan, a vezírrel az élen, teljes vagyonelkobzás mellett! De Abszurdisztánban ilyenről ne is álmodjunk!
kétmagyar
Eléggé árulkodó, hogy már csak ilyen lejárt szavatosságúügyet vesznek elő a quasetor-narancsmaffia ügy eltusolására.
kukac50
Ne a múltba kotorásszanak,hanem a jelenbe,a Navos korrupció, a parlamentben dolgozók vagyonosodása Mészáros Lőrinc gazdagodása megérne olyan eljárást mint Simon Gábor ügyében tettek!
F_Viktor
Valamit félre értetek:
Szilvásyt az UD Zrt. ügyében (a titkosszolgálat által Demeter és Kövér lehallgatott telefonbeszélgetések szövegét osztotta ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága tagjainak) mentették fel, a mostani cikk a 2011-ben kezdődő kémkedési ügyéről szól.
Abban ítélte el a Debreceni Törvényszék első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetésre 2013 nyarán.
Természetesen az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították!!!

Szilvásy felebezett, s a cikk alapján úgy tűnik, "nem kizárt, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elbírálásra alkalmatlannak találja és hatályon kívül helyezi (...) a Debreceni Törvényszék által közel két éve kihirdetett elsőfokú ítéletet."
evacica
És még mindig nem unja a fidesz kormány ezt a hülyeséget, s képtelen leszállni Szilvásyról, igaz igazából ez is Gyurcsány ellen szól. Tiszta röhej amit ezek művelnek pénzt időt nem kímélve folytatják a hülyeségeiket , s van még aki erre vevő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.