A február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél; az ügyfélvagyon tényleges mértéke a nyilvántartások egyeztetése után állapítható meg, ahogy az is, hogy a zár alá vett vagyon fedezetet nyújt-e valamennyi ügyfél kártalanítására – derül ki Matolcsy György jegybankelnök Harangozó Tamás (MSZP) képviselő kérdésére adott írásbeli válaszából.

Matolcsy György a parlament honlapján kedden közzétett levélben kifejti: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelkezésére álló adatok szerint piaci értéken körülbelül 88 milliárd forintnyi értékpapír és 8 milliárd forintnyi pénz hiánya mutatható ki. A mintegy 96 milliárd forintos hiányból mintegy 62 milliárd forint a DRB bankcsoportot érinti.

A DRB bankcsoport tagjaival tételesen egyeztették a vizsgálat során a velük – mint ügyfelekkel – szemben fennálló követelésállományt. A többi ügyfél esetében a felszámoló egy nemzetközi könyvvizsgáló cég bevonásával egyezteti a nyilvántartási rendszerben kimutatott adatokat, és közli az egyenleget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.