Sándor Mária továbbra is a Péterfy Sándor utcai kórház dolgozója marad. A döntés azon az intézménnyel történő munkaügyi egyeztetésen született, amire az asszonyt a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Kiss László és Szabó Imre jogász is elkísérte - írta a NOL.

Sándor Mária még szombaton mondott fel, miután az ápolási igazgató és az osztályvezető főnővér arra kérte, vegye le a kórházi dolgozók munkakörülményei ellen tiltakozásul viselt fekete ruhát. A kérést azzal indokolták, az otthonról hozott ruhanemű fertőzésveszélyes lehet, csak a kórház által biztosított öltözék a megengedhető.

Ezt követően Sándor úgy döntött, ha nem demonstrálhat, inkább felmond. Erről még aznap nyilatkozott is az RTL Klubnak a kórház előtt, de állítólag még műszakjának lejárta előtt visszavonta a felmondását.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Nem szégyen visszavonni egy felmondást. Tanult az esetből mindenki. Tanult a nővér, a hatalom...
Javaslom a nővérnek, kicsit lazítson, és figyelje, milyen mozgalmat idított el..
..ehhez nem csak bátorság, de baromi nagy keserűség kellett..
a vezetői meg szégyelljék magukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Cicamama55: - részben igazad van, csak azt vitatom, hogy olyan sokan lennének a hozzáértők.
Ha igazad lenne, nem lenne akkora gond az egészségügyben.
szandokan
@Cicamama55: Pedig nem kellene. Habár nem igazán tudom, miért is sajnál.
Cicamama55
@verum: Egy-egy osztályon sokkal kevesebb a nővér, mint régen volt, s az átcsoportosítások miatt a dolgozókra eső feladat sokkal több. Hányszor lehet olvasni, hogy egy osztályon 1 éjszakás nővér tart szolgálatot! Maga a beteg el volt botránkozva rajta, s elmondta, hogy egyfolytában tette a dolgát egy onkológiai osztályon.Nyilván vannak alkalmatlanok-mint a többi pályán is,-de a káoszt szerintem nem ez okozza. Az egészségügy átreformálása nem volt megfelelően átgondolt. Adott esetben a gondot az okozta, hogy a túlóra pénzek nem voltak kifizetve. Vagyis a ledolgozott munkáért elmaradt a bérezés.
verum
@Cicamama55: - szerintem semmilyen átreformálás nem volt, csak költségcsökkentés.
Az átreformálás abból áll, hogy mindenhonnan veszik el a pénzt stadionokra, meg a várba való költözésre.
Ez okozza a gondokat, sőt tragédiákat az egész országban.
A pénztelenség mellett a létszámhiány is nagyon nagy gond, mert így arányaiban több az, aki erre a pályára alkalmatlan. Márpedig ez emberéletbe is kerül, nem csak megbotránkoztat.
Cicamama55
@szandokan: "valaki nővérnek készül, az tisztában van azzal, hogy mire vállalkozik" -írja Ön. Azt kifejtette, hogy az ápolónő saját döntése volt a pálya választása, tudta mit vállal-aki mellesleg nem ágált a munkája ellen, csak a jogos jussáért emelt szót-de a televízió bemondójának a saját döntéséről -hogy az M1 csatornán a hírbemondói feladatkört elvállalta-mit sem szólt. Most megint abban a stádiumban van Ön, amikor nem akar bizonyos érdemleges dolgokat észre venni, pedig már sokszor nyitott volt rá régebben. Majd valamelyik hír egyszer csak újra kihozza magából...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.