A Párbeszéd Magyarországért négy aktivistája felmászott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Akadémia utcai épületének erkélyére csütörtökön, hogy molinóval tiltakozzon a szociális rendszer átalakítása ellen.

A fiatalok, köztük Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője egy létrán jutott fel az erkélyre, amit négy másik társuk tartott. Ezt követően egy "4 millió embert hagytatok az út szélén!" feliratú molinót kötöztek a korláthoz.

Az Emmi erkélyére felmászva tiltakoztakFotó: PM

Szabó Tímea, a párt társelnöke a helyszínen újságíróknak azt mondta, az elmúlt öt évben folyamatosan romlanak Magyarországon a szegénységi mutatók. A kormány látja ezeket az állapotokat, de mégsem törődik "ezzel a borzalmas méretű szegénységgel" – folytatta.

A kabinet tovább "tetézte ezt az állapotot", mert a szociális rendszer március átalakítása miatt több mint hatszázezren maradhatnak ellátatlanul – közölte. Hozzátette, a kormány a jövőben sem a gyest, sem a családi pótlékot nem fogja emelni.

A Párbeszéd Magyarországért felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt és Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegyenek valamit a szegénység ellen. Tegyenek azokért, akik önhibájukon kívül kikerültek a munka világából! – közölte Szabó Tímea, hozzátéve: párta alapjövedelemről szóló javaslata segítséget adna a nehéz sorsú embereknek.

A nyolc aktivistát a rendőrök igazoltatták, de nem tartóztattak le senkit, sőt, még a molinót is visszaadták a PM-eseknek.

A Fidesz az akcióra mindössze ennyit reagált:

 Ha a Bajnai-párt valóban tenni akarna a magyar családok könnyebb megélhetéséért, akkor támogatná a családi adórendszer kibővítését, a bankok elszámoltatását, a rezsicsökkentést, az SZJA további csökkentését. Nem az erkélyeken kellene sokadszorra bohóckodni, hanem a Parlamentben dolgozni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Helyes. Tessék csak nagy betűkkel kiírni az igazságot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zoró
@Anna Mária: Én nyugodjak meg ??? Én nem mászkálok ,,,min ti ,,,Csináljátok komolyan mert ez így csak nevetséges,,,
Desischado
ÉS a fidesz mit csinál a parlamentben? Mert nem dolgozik, az biztos! Ők mernek bírálni másokat?! Tolvaj, embertelen csürhe!
mate03
@zoró: Én is utálom őket,de ez enyhén szólva is túlzás!
mate03
@Aki Én:! Akkor kellett volna kivégezni, amikor fegyveres felkelésre buzdított!
nezelodo
Ezek a fiatalok meg vigyázzanak a mentális állapotukra, ne legyenek depressziósak, a járdán is körültekintően közlekedjenek, Kocsijukon ne legyen tetőcsomagtartó, kerüljék a vasúti pályákat, ne üljenek rendőrautóba, bármilyen kedvesen invitálják is őket.
zoró
@mate03: Majdnem 1 millió ember menekült már el.. a mély szegénység az felmérhetetlen,,És akkor viccesen felvonulni,kiabálni, teraszra mászni ,,,,, De lehet hogy ezt épen az éhes emberek teszik, mivel hogy el foglalják magukat , így nem érzik ,gondolnak rája hogy korog a has,, Szánalmas és nevetséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.