A kisvállalkozók panaszai miatt fordult a kormányhoz a Balatoni Szövetség, amely attól tart, hogy a turistaszezonban a vasárnapi zárva tartás miatt ellátási problémák lesznek – olvasható a hvg.hu cikkében.

Lengyel Róbert, Siófok vezetője például azt mondta a lapnak, nem érti, ha egy 25 ezres településen például 200 ezer ember pihen, akkor ők honnan szerzik majd be a reggelit, a tejet és úgy általában a dolgokat.

A március 15-től hatályos törvény még csak nem is a hipermarketeknek okozza a legnagyobb gondot a Balatonnál, hanem a jogszabály kedvezményezetteire, azokra a családi vállalkozásokra is komoly terheket ró, akik hiába lesznek nyitva, nem bírnak majd el a rohammal.

A polgármester szerint a nagyobb gondot nem a külföldi turisták ellátása okozza majd, hanem a Balatonra egy napra, vagy csak hétvégére érkezőké.

Siófokon a hat hipermarket közül ötnek van áruháza, a Sparnak két boltja is van a városban. A cégek honlapjai szerint egyikük sincs nyitva vasárnap, azaz nem 200 négyzetméter alattiak, és a tulajdonos nem áll a pult mögött – írja a hvg.hu.

Az Index és az Esri Magyarország Kft. készítette, időközönként frissülő térkép szerint Siófokon jelenleg 6 bolt van nyitva vasárnap, ebből kettő 200 négyzetméter alatti (az egyik 50 négyzetméteres), a többiben beállt dolgozni a tulajdonos. „Nyáron lesz vagy 8-9 húzós hétvége. Arra számítok, hogy jelentős lesz a bevételkiesés, amit közvetve a város költségvetése is megérez majd” – mondta a hvg.hu-nak Lengyel Róbert arra utalva, hogy az iparűzési adó az árbevétel nagyságától függ.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@bretagne: Abban, hogy vásárlás helyett misére fognak járni az emberek. De tévednek. Aki nem járt templomba, eztán sem fog menni, sőt akik eddig jártak, már azok sem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@Knapp75: Nem olyan sok itt a Fideszes, hogy félnem kellene a kiközösítéstől:-))
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: debizony, beszélgettél már magaddal, nem is egyszer...Az internet nem hazudik, veled ellentétben...:(((
Naja, oros mellett valóban nincs...:)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Na igen, két ilyen eset valóban volt, azóta viszont nem. Te jobban csinálod nálam:-)
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Itt sokan vannak olyanok, akik több névvel vannak jelen, miért is lennél pont te a kivétel? Az mondjuk igaz, a többség ügyel arra, hogy egy témánál soha ne legyen két névvel egyszerre...:-)
Pálinkafőző Rézüst
@szandokan: "Az mondjuk igaz, a többség ügyel arra, hogy egy témánál soha ne legyen két névvel egyszerre...:-) "
Monnyuk ez rád nem vonatkozik..."Tedd meg, és fogd másra"! Igazi fideszes korondi vagy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.