Európa határait meg kell védeni, ennek érdekében az Európai Uniónak komoly rendészeti, katonai lépéseket is tennie kell – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A kormányfő erről azután nyilatkozott, hogy a menekültügy témájában tartott csütörtöki brüsszeli rendkívüli EU-csúcstalálkozón a résztvevők úgy döntöttek: az unió megháromszorozza azt a pénzt, amelyet eddig a lélekvesztőkön Észak-Afrika felől a Földközi-tengeren Európába tartó, bajba került illegális migránsok mentésére fordított.

Orbán szerint így kell megvédeni Európa határait

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban hangsúlyozta azt is: nem elég Európa határait megvédeni, eközben olyan politikát is kell folytatni, amely segíti a menekülni vágyókat abban, hogy ott maradhassanak, ahol születtek.

A miniszterelnök megerősítette azt a magyar álláspontot, hogy jobb lenne, ha az uniós tagállamok maguk dönthetnék el, miként akarják megfékezni a menekülthullámokat. Jelezte egyúttal, hogy hamarosan megindítja a kormány az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultációt.

Kiszámíthatóság, tervezhetőség

A reggeli interjúban arról is beszélt, hogy Magyarország stabilan gyarapodik, tervezhető a fejlődése, ezért a kormány olyan költségvetésre törekszik, amelyet az a gondolat jellemez, hogy "mindenki léphet egyet előre: személyesen is, a családja is, a települése is, a munkahelye is, a vállalkozás, ahol dolgozik és maga az ország is" – mondta a kormányfő.

Fontosnak nevezte, hogy a gazdaság végre eljutott oda, hogy nyáron elfogadott jövő évi költségvetése lehet Magyarországnak, ami a kiszámíthatóságot, tervezhetőséget szolgálja.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
"Kiszámíthatóság, tervezhetőség..."
Na ez az, ami nincs, csak kapkodás, ráharapás mindenféle ötletrohamra, aztán mindezek elvetése, egyszóval, katasztrófa felé viszi ez a tökéletlen az országot!
nyanya001
Csakis az adóelkerülő, a ti zsebeteket is tömő Vajnára van szükségetek !
Senara
"Jelezte egyúttal, hogy hamarosan megindítja a kormány az illegális határátlépőkkel kapcsolatos nemzeti konzultációt..."Nem szeretnék erről konzultálni ami csak arra jó , hogy elterelje figyelmet ! Sorolom miről konzultálnák .. a mutyikról , politikusok , barátok , rokonok gazdagodásáról , bróker ügyekről , kitiltottakról , kaszinóról :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.