Zuglóban április 23-án a képviselő-testület úgy döntött, az ottani piac piac nemcsak pénteken és szombaton, hanem vasárnap is működhet a jövőben – írja a Hír24.

A kiskereskedelmi szektorban dolgozók vasárnapi munkavégzését szabályozó törvény március 15-én lépett hatályba, a képviselő-testület ennek nyomán módosította a piacokról és vásárokról szóló rendeletét – derül ki az önkormányzat közleményéből.

Mostantól csak a piros betűs ünnepek kivételével a piac pénteken és szombaton 6 órától 13 óráig van nyitva, míg vasárnap 8-tól 13-ig.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Szerintem, ha minden onkormanyzat venne a faradsagot, es sajat jogkorben szabalyozna a nyitvatartast, a kormany ugyanis nagyvonaluan a leheto legsz@rabb ugyeket kiszignalta az onkormanyzatok jogkorebe, (gondolok is adobevetelek behajtasara, amibol az onkormanyzatoknak kell megoldani sok, nagy kiadassal jaro helyi problemat), ha tehat az onkormanyzatok eleg jok arra, hogy guzsba kotve csardasozzanak, akkor fogadja el azt is az EMMI , hogy az onkormanyzatok sajat hataskorukon belul dontik el, mibol tesznek szert adobevetelekre... (Merthogy rengeteg helyi ado esik ki a vasarnapi zarvatartastol, az nem vitas.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
petike
Debrecenben meg szórólapokon reklámozzák, hogy Nagyváradon vasárnap is tudsz vásárolni. :)
Január
@idppp: Végül is, ha az önkormányzatok odafigyeltek akkor eszükbe sem jutott a piacot vasárnap zárva tartani. Nálunk mindennap van piac és vannak vásárlók, a vasárnap "vásárnap"... ettől még a hitét is gyakorolhatja, aki akarja.
Desischado
Hajrá, tartsanak nyitva vasárnap is! Ezt kéne csinálni minden önkorminak! A kdmp meg menjen a jó büdös francba!
verőce21
@Desischado: (23:47) kdnp, te buta!
(Jól reprezentálod az itt szereplők értelmi fogyatékosságát)
vitriol
@ferii: ne hergeld őket, mert megmutatják, hogy hol tudnak még betartani nekünk!
Desischado
@Desischado: Mert elütöttem egy betűt, és rosszul írtam le ennek a mocsok pártnak a nevét, máris buta vagyok? Ki a fene vagy te, hogy mindenkit minősítesz, mi?! Te akkor mi vagy, hogy ennek a maffia bandának a szekerét tolod?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.