A daganatgyanús betegeknek 14 napon belül időpontot kell kapniuk diagnosztikai vizsgálatra és megszűnik az egynapos sebészeti ellátás volumenkorlátja – ezt is tartalmazza az a kormányrendelet-tervezet, amelyről szombati zalakarosi előadásán, illetve az azt követő sajtótájékoztatón beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkára.

Zombor Gábor az egészségügyi alapellátó orvosokat tömörítő FAKOOSZ közgyűlésén tett említést arról, hogy egy tervezett rendeletmódosítás szerint a daganatgyanús betegnek 14 napon belül időpontot kell kapnia diagnosztikai vizsgálatokra. Az időpontot a háziorvos asszisztense kérné számára a területi egészségügyi szolgáltatótól.

"Történelmi lépés lenne" rákényszeríteni a szolgáltatókat arra, hogy akinek erre nagy szüksége van, annak európai szintű betegellátást nyújtson hosszas várakozási idő helyett.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Aha!! Ez lenne a normális, csakhogy ez a mai egészségügyben szinte megvalósíthatatlan, köszönhetően az orvoshiánynak és a műszerek hiányának!!!
Először a feltételeket kellene rendbehozni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@Desischado: A gégész szerint,eltűnt a daganat csak hegesedés maradt! Június 10-én megyek Mr-vizsgálatra,az dönti el!Amúgy kezdek pendülni,már 2.kilót vastagodtam,sajnos 14-kilót fogytam,ideje összeszedni magam!Köszönöm a jó kívánságodat!
Desischado
@mate03: Hála az égnek! Ha hízol, az nagyon j jel! Mert a rákbetegek csak fogynak, sajnos! Kérlek, priviben írd meg, mi az Mr-vizsgálat eredménye! Nagyon szorítok érted! Még jó, és hála az égieknek, hogy időben kiderült! Vigyázz magadra nagyon!
kkalman
Akkor most el kellene indulnom Tedeumot mondatnom a kormánynak?
Na, neeee! Még a 14 napnál rövidebb várakozási idő lenne a természetes. Lehet, megint készülnek valami gazemberségre, és ezzel akarják elterelni a figyelmünket.
len in black
A kormány üzent a daganatos betegeknek:
"Merjél nagyot álmodni - nagyobb áttétes daganatról."

EZEK NEM EMBEREK, HANEM UNDORÍTÓ FÉRGEK - CSAK!!!

Szégyellted már, hogy magyar vagy?
Nem? (én már igen, pl a rendszerváltozás után a Mariahilfer Strasse-n, amikor azt olvastam: "Ne lopj magyar.")
Itt az ideje, hogy elkezd!
Miért?
Te tényleg azt hiszed, hogy csak ŐK olyanok?...
"MERT VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA" - !!!

Ez az ország beteg, amit a betegebbnél is betegebb állatok irányítanak - máshogy szólva: "vak vezet világtalant" a szakadék szélére.

És mi lesz a magyarok válasza a betegségre?
Még betegebb, még Jobbik.

Utállak Magyarország!
mate03
@Desischado: Köszönöm,majd értesítelek!
m.macskosz
@Anna Mária: április 25., 16:13
"...ez csak egy tervezet." ...és a fidesz-kdnp-s kommunikációra jellemző módon:
HAZUG.
Már a tervezet is!
Kb.80ezer lakosú településen élek. Nem tudom, vajon hogyan lehetne lecsökkenteni a jelenlegi fél éves mammográfiás várólistát 14 naposra.
És ez a fél év csak azért ilyen kevés, mert évente néhányszor mobil mammográfiás szűrőbusz is kijár hozzánk. Annyira érdekelne, hogyan lehetséges klónozni az onkológusokat, hogy Zombor Gábor betarthassa az ígéretét!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.