Leszedette a fóliát két másik dohányboltjának portáljáról az a tulajdonos, akinek az egyik kaposvári trafikjában szerdán meggyilkoltak egy fiatal alkalmazottat, egy 20 éves nőt.

Gölöncsér Attila szombat este az MTI érdeklődésére azt mondta: nem várja meg a törvénymódosítást, nem hagyja, hogy a munkatársai életveszélyes körülmények között dolgozzanak. Közölte: két dohányboltjának portálján már nincs fólia, a harmadikat – ahol a gyilkosság történt – többet nem fogja kinyitni.

Elmondta azt is, hogy két kolléganője is felmondott a történtek után.

Az MTI tudósítója úgy tapasztalata, hogy szerda óta több lefóliázott kaposvári dohányboltban a tulajdonosok felhatalmazásával nyitott ajtók mellett dolgoznak az eladók.

A Fő utcai trafikban történt gyilkosság gyanúsítottját csütörtökön vették őrizetbe. B. Péter a rendőrségen és szombat délelőtt az előzetes letartóztatásáról döntő bíróságon is beismerő vallomást tett.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón a kaposvári dohányboltban történt gyilkosságot elítélve úgy nyilatkozott, ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal.

A nyomozás részleteiről pénteken tartott rendőrségi sajtótájékoztatón az MTI kérdésére Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese azt mondta: ha az eljárás során lesz azzal kapcsolatos információjuk, hogy van összefüggés a bűncselekmény és a lesötétített portál között, akkor azt a főhatóságukkal közölni fogják.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere a dohányboltban szerda este történt tragédia után csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: javaslattal él a Nemzetgazdasági Minisztérium felé, hogy a szaktárca vizsgálja felül a nemzeti dohányboltok esetében a jelenleg érvényben lévő szabályozást, s vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről.

Hasonló kérést fogalmaztak meg a Somogy Megyei Közgyűlés tagjai, amikor a pénteki ülésén elhangzott interpellációk egyike nyomán felkérték Jakó Gergelyt (Fidesz-KDNP), a megyegyűlés elnökét, szorgalmazza, hogy a trafikok ablakainak kötelező fóliázására vonatkozó részt vegyék ki a törvényből.

Az MSZP – ugyancsak pénteken – közleményben sürgette, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében, Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján pedig azt közölte: pártja hétfőn törvénymódosító javaslatot nyújt be a parlamentnek annak érdekében, hogy megszüntessék a dohányboltok külső elsötétítését, lefóliázását.

77 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
"Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón a kaposvári dohányboltban történt gyilkosságot elítélve úgy nyilatkozott, ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal."

Ez teljesen hülye! Első perctől célpont az elsötétített trafik! Sorolhatnánk a rablásokat sosem érnénk a végére. A kamera nem véd meg senkit, legfeljebb mint ebben az esetben is azonosítható a tettes. A nyitott ajtó sem megoldás, hiszen aki ártó szándékkal megy be, egyszerűen becsukja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
Mi kell ennek az idióta Lázárnak, hogy belássa, van összefüggés a fólia és a trafikrablások között? 2013 előtt is voltak trafikok, lefóliázatlanul, és csak nagyon ritkán volt hír, hogy kiraboltak egy trafikot.
A kaposvári gyilkosság után Lázárnak és a többi f@ßkalapnak akik megszavazták ezt a törvényt, már csak szégyenérzetből és bűntudatból is le kellene mondani.
kamazuka
ha a rendőrségi vizsgálat azt állapítja meg, hogy lesötétített ablakú dohányboltokat több rablótámadás éri, a kormány hajlandó felülvizsgálni az álláspontját, és leszedetni a fóliát a trafikosokkal.

Gyerekek!Ott fenn a parlamentben!
Itt már régesrégen nem a felűlvizsgálat hajlandóságáról szól a történet,hanem a kiszolgáltatottságról, elkeseredésről,a mélyben forrongó népharagról.
Illúziómentesen cselekedni azonnal,hogy ez ne történhessen meg soha többé!
brutus
Mondom, hogy közvetteten halalt okoz ez a rohadek banda !! ÖL !!
m.macskosz
@brutus: Közvetetten is, de főleg közvetlenül. Szerinted az olajszőkepintérsanya által vezérelt police.hu-n hány öngyilkosságra derül fény? Például annak az úrnak az esete,
aki szíven szúrta magát, mert elvették a rokkantsági nyugdíját?! :( Vajon hány eset lehet/lehetett, amikor idős emberek infarktust kaptak, amikor betörtek hozzájuk?
brutus
@m.macskosz: Abszolut egyetertek ! Csak "finomabban" akartam fogalmazni...
Vizual
A rendőrség hozzáértő bűnmegelőző programja. Ehhez sem értenek arrafelé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.