Tavaly ki kellett szerelni néhány újonnan beszerzett mentőautóból a tolatókamera monitorját, mert azt ígérték, hogy rövidesen mindenki kap ultramodern táblagépet – írja a hvg.hu.

Annak ellenére, hogy a milliárdos uniós projektet formálisan lezárták, sok mentős csak az oktatáson találkozott az eszközökkel.

Az elmúlt időben több eset is volt, amikor ugyan csak pár perccel, de túllépték a mentők a kiérkezésre ideálisnak tartott időt. 

Bruttó 2,3 milliárd forintból kifejlesztettek egy olyan ultramodern mentésirányítási rendszert (MIR), amely képes a lehető leggyorsabban megtalálni az adott esethez a legközelebbi, az eseményhez legmegfelelőbb mentőkocsit vagy helikoptert. Mindezt azért, hogy a 78 százalékos kiérkezési arányt 90 százalékra javítsák.

A központban már pontosan látják a mentésirányítók, hogy kinek kellene szólni, azonban egyelőre nem tudják értesíteni a mentőket erről. Megerősítették a hvg.hu információját: a mentőkbe kerülő 900 tabletet nem szállították még ki, néhányat viszont már tesztelnek. 

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
Kell a pénz helyette hülye kérdőívekre...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
Senki ne háborogjon, sokkal fontosabb a csodazongorákat megvenni !
Feraj49
Nem kapták meg ? Helyette majd hallgathatják a kormány által 600 millióért vásárolt zongorát a rádióban. Még az M1-en még nézhetik is. Pedig nem is olyan vicces,főleg egy lezárt EU által támogatott projektnél.
papa.49
@Feraj49: @nyanya001: Nekem is ez jutott eszembe, a ,,csoda zongora,, ami 765.5 millióba fáj nekünk, úgy hogy azt se tudjuk ki is fogja végül megkapni, mert az egyetlen itthonra kerülőt az a pécsi polgi ,,közadakozás,, útján akarja megvenni!!!
Hozzáértő zenészek szerint nem egy nagy szám az egész, arról már nem beszélve hogy egy komoly elismert gyártmánynál másfélszer többe is kerül, hol itt a célszerűség, ja azt ne keressünk, itt csak ,,mutyi van, mutyisztánban,,!!!
papa.49
Az ,,embertelen miniszter,, inkább evvel foglalkozna, (tablet) de hát ez nem fontos nekik...
jancsipapa
@Mézike: Meg tabletekre a cigány iskoláknak
kicsilac
Csak óvatosan kedves laikusok!
Nehogy bárki azt higgye, hogy a tabletek miatt gyorsabb lesz a mentő kiérkezése!! A riasztás gyorsasága és szakszerűsége nem ezen múlik. A jelenlegi rádió rendszer maximálisan megfelel ennek a célnak, csak hát az emberi tényező nem mindig hozza a papírformát. Ha az irányításban hozzáértő, helyismerettel rendelkező szakemberek ülnének, sokkal gyorsabb és szakszerűbb ellátáshoz jutnának a rászoruló betegek. Ez a tabletes betegadat rögzítési módszer, az idiótizmus csúcsa. A betegellátás során sacc/kb öt perc alatt fagy le. Sok ember fog meghalni a felesleges, időigényes értelmetlen tabletpötyögtetés miatt. Megint egy csomó kidobott pénz, használhatatlan eszközre, értelmetlen továbbképzésre. Apropó! Tisztelt OMSZ! A három éve lejárt és szétfeslett munkaruhám helyett mikor kapok újat?? Tabletünk talán lesz, igaz a fenekünk szépen kilátszik a szitavékonyra mosott- kopott munkaruhából!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.