Hiába tagadta le Habony Árpádot Orbán Viktor múlt héten, egy a ténykedésére rálátó forrás szerint a rejtélyes tanácsadó az "alfa és az ómega", ami a kormányzati stratégiát illeti. A NOL többi forrása szerint pedig az is nyílt titok, hogy Habonytól ered – még ha nem is egy személyben – a Fidesz bevándorlóellenes politikai fordulata – írta a lap.

Ezzel a tanácsadó – aki egyébként jó francia kapcsolatokkal rendelkezik – Nicolas Sarkozy 2007-es elnökválasztási stratégiáját másolja. Habonyhoz kötődik a 2004-es petíciós kampány sikere is, ahogy a 2008-as népszavazást megelőző politikai stratégiaalkotás is. Sőt, állítólag a rezsicsökkentést is neki köszönheti a Fidesz.

És bár a kormány csak a Századvéget ismeri el egyetlen politikai tanácsadójának, van olyan fideszes, aki szerint "Habony maga a Századvég". Pedig Habony itt sem tölt be semmilyen hivatalos szerepet. Egyébként a szintén általa felépítendő új, jobboldali médiabirodalom részeként "magyarnemzetesített" Napi Gazdaság is a Századvég érdekeltségébe tartozik.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
habony nem lenne orban nelkul. A felelosseg kizarolag orbane, remelem ezekert a buneiert meg ulni fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
Habony kitalálta, Orbán jóváhagyta, a közeli Lázár és Rogán megerősítette, az illetékes bizottság rábólintott, majd a parlament döntött - pedig szégyenkezünk.
Ez a helyzet minden olyan ügyben, ami eddig közfelháborodást, botrányt okozott, de " reméljük " ez tovább is így folytatódik, hogy végre egyszer elérje a tűrés felső határát a szégyenérzetünk és felháborodásunk.
Persze addig még sokat kell tanulnunk, hogy megérthessük mindazt ami a világban történik, ami Európa és Magyarország sorsát is meghatározza.
Talán , ha a négy millió munkanélküliből határrendőrt képeznénk, megszűnne a munkanélküliség, lezárhatnánk a határainkat, bezárkózhatnánk, akár még a kivándorlóinkat is visszatarthatnánk - ezt a javaslatot megküldöm Habonynak is !
human
@gibgab: Ha Habony mögött van valaki akkor csak ki lehetne deríteni, hogy Habonyt honnan, kin keresztül ismeri Orbán, és meglennének a bábjátékosok is.
Bár szerintem Orbán itt a központi figura aki túl akar nőni végre Csányin, Simicskán és saját felé hű újgazdag réteget akar kiépíteni. Ehhez politikai termékek tucatjára van szükség, amik jól eladhatók. Habonynak pedig jó érzéke van az emberek manipulálásához és ezt Orbán meglátta benne.
gibgab
@human: Szerintem Habony nem egy nagy ász, de jó eszköz valakiknek a kezében. És orbán se az akinek beállítják. Nem ő a "mindenható", hanem valamilyen gazdasági érdekkör, akiknek lehet, hogy tényleg csípi a szemét Csányi és Simicska. De a zemberek előtt el kell játszani a színjátékot az erős, bátor és atyáskodó miniszterelnök látszatát fenntartva, már csak a fidesz-szavazók egybetartása, a hatalom megtartása miatt. Ezért is lett láthatóan feszült és zavart orbán, amikor habonyról kérdezték.
human
@gibgab: Ezt az elméletet túlbonyolítottnak tartom. Az egyszerűbb megoldás szerintem a jó megoldás. Orbán fizetsége a hatalom (+ Mészáros, Tiborcz stromanok vagyona), a holdudvara pedig biztosítja a hatalomhoz szükséges tőkét és cserébe állami megrendeléseket kapnak.
gibgab
@human: Hasonlóan gondolom, csak az én verziómban az általad holdudvarnak nevezett körnek a fogja orbán. Lehet, hogy én bonyolítottam túl, de ez a lényeg. Szerintem. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.