Számos területtel lehetne szélesíteni a rendőrség és a közterület-felügyelet együttműködését, például a 14 éven aluliak alkoholfogyasztásának ellenőrzésével – mondta a belügyminiszter hétfőn Budapesten, a Duna-palotában, ahol megalakult a Megyei Jogú Városok Szövetségének közterület-felügyelőket összefogó kollégiuma.

Pintér Sándor arról beszélt: azt tapasztalják, hogy az éjszakai szórakozóhelyeken 14 év alatti fiatalok is megjelennek, és sok esetben alkoholt is fogyasztanak. Mint mondta, a tanácskozás után várja a javaslatokat, hogyan tudnának részt venni a közterület-felügyelők ennek ellenőrzésében.

A belügyminiszter a piacok rendjének fenntartásban is látna további együttműködési lehetőségeket a közterület-felügyelettel. Ennek nyomán várhatóan élhetőbbek lesznek a városok – tette hozzá.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Mondjuk azt helyeslem, hogy 14 éven aluliak ne fogyasszanak alkoholt főleg éjszakai szórakozóhelyeken és hogy ezt ellenőrizzék és legyen szankció.
A cím csúsztat, mert a szigorúbb ellenőrzés nem a gyerekek ellen van, hanem értük. Legalábbis így kellene hogy legyen és már régen!
De a közteresek sok egyébre is ügyelhetnének.
zöldszem
Nincs azzal baj, ha ellenőrzik, de miért a közterületesek?
Még valami Pintér! hála keresztény kormányunknak, 12 éves kislány már dughat, fütyit vehet a szájába törvényesen, de piálni még nem piálhat.
sentinel216
Tapasztalataim alapján valóban vannak ilyen gondok. Csakhogy ezt helyi szinten, szülők, iskolák, önkormányzatok dolgának kell tekinteni. Pintér foglalkozzon az igazi bűnözés visszaszorításával! Napi szinten fordulnak elő gyilkosságok, súlyos garázdaságok, rablások és a fehérgalléros bűnözők sem tétlenek. A piacoktól meg tartsa magát távol! A Józsefvárosi piacot is zsebre tette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.