Putyin még februári budapesti látogatásán hívta meg Áder Jánost Moszkvába,  a győzelmi napi felvonulásra. Ez elméletileg a náci haláltáborok felszabadítását hivatott ünnepelni, de gyakorlatilag az orosz hadsereg erődemonstrációja. Miután Oroszország az ukrajnai háború és a Malaysia Airlines polgári utasszállító lelövése miatt mostanában nem igazán vállalható Nyugaton, ezért olyan vezető politikusok, mint Barack Obama vagy Angela Merkel is lemondták a részvételt – írta az Index.

Miután a magyar külpolitika a keleti nyitást hirdette meg, ezért érthető, hogy Áder több mint két hónapig dilemmázott a kormánnyal, menjen-e Moszkvába vagy inkább az EU-nál szerezzen jó pontot.

Ma végül a Köztársasági Elnöki Hivatal igen szűkszavú közleményben tudatta a visszautasítást:

A 2015. május 9-én Moszkvában megrendezésre kerülő győzelem napi ünnepségeken az Európai Bizottság ajánlásának megfelelően Magyarországot az Oroszországi Föderációba akkreditált magyar nagykövet képviseli.

Pedig ha a köztársasági elnök elmegy az ünnepségre, többek közt Kim Dzsongunnal, Észak-Korea diktátorával is találkozhatott volna. Az európai vezetők közül Robert Fico szlovák kormányfő, Miloš Zeman cseh elnök, Tomislav Nikolić szerb államfő és Alekszisz Ciprasz görög kormányfő is teszi tiszteletét Putyinnál a május 9-ei felvonuláson.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
ader, a "Nemzet (Uj) Gojostolla" egyaltalan nem a kedvencem, de ez egy nagyon halvany jopont neki,... Mondom: NAGYON HALVANY, szinte nem is latszik amellett a sok szemet mellett, amihez mar adta a nevet, de a szaja meg mindig a vezir popja fele csucsorit, akar kikeri maganak a TEK ellenorzeset, akar nem...

Jaj, pedig micsoda nyelvest tudtak volna valtani Kim-mel! Ezt kihagyni?! Nem baj, majd ha Sziberiaba deportaljak oket a kormany teljes osszeomlasa utan, akkor megint lesz alkalma az orosz vendegszeretetet elvezni,... Csak egy kis "malenykij robot"-rol lesz szo, ne felj, jani,...:o))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
@mate03: bocsika, ezek valóban történelmi tények, de Putyin nem ezen van meghatódva. Nem azért rendez nagy ünnepséget, hogy a sok elesett orosz katonáról megemlékezzék (akiket Sztálin egyszerűen odadobott), hanem a saját erejét és hatalmát akarja fitogtatni.
Ezért nem megy el Merkel sem.
Csizmás Kond
@mate03: A 2. v.háborút nem a magyarok kezdték, a zsidó, cigány meg mindenféle koncentrációs táborokat sem a magyarok találták ki...és a folytonos sablonduma már a kutyát sem érdekli.
mate03
@KERKA: Ebben egyet értünk! Én csak Csizmás Kond,eszmefuttatására válaszoltam!
mate03
@Csizmás Kond: Drága barátom! Ez nem sablonduma,hanem a száraz tények!Lehet hogy te kutyának érzed magad,de nagyon sok ember van,akiket érdekel! Tévedés ne essék! Utálom Putyint,azt is tudom,hogy a háború után borzalmas volt a leszámolás! Azért írtam hogy jajj a legyőzötteknek!
legacy
"Áder visszautasította Putyint"

- Miért, megkérte a kezét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.