Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora az MTI-nek hétfőn nem kommentálta a Fidelio értesüléseit, amelyek szerint az egyetem kancellárja, Kupper András pénteken azonnali hatállyal visszavonta a vezető beosztású alkalmazottak megbízatását, így az övét is. Kupper András szerint erről szó sincs: egyeztetések zajlanak egy tervezett szervezeti átalakításról, de senkinek nem vonta vissza a megbízatását, sőt, mindenkinek a munkájára számít.

Vigh Andrea az MTI-t hétfő délelőtt arról tájékoztatta, hogy a nap folyamán egyeztetéseket folytat a fenntartó minisztériummal a kialakult helyzetről, és reményei szerint keddre talán már előrelépés érhető el az ügyben.

Mint mondta, egyelőre nem kíván nyilatkozni, mert pillanatnyilag nem tud többet mondani annál, mint ami a Fidelio online kiadásában vasárnap megjelent.

Eszerint az egyetem december végén kinevezett kancellárja, Kupper András pénteken visszavonta az intézmény vezetőinek megbízatását, ez mintegy tucatnyi embert érint, a programszervezéstől a jogi osztályig. Más források szerint a kancellár nem vonta vissza, csupán azonnali hatállyal felfüggesztette a megbízatásokat.

Kupper András a visszavonást az MTI-nek hétfőn nyilatkozva kategorikusan cáfolta. Elmondása szerint szervezeti átalakítással szeretné hatékonyabbá tenni az egyetem gazdasági-jogi-műszaki működését, azokat a területeket tehát, amelyekért egy kancellár felelős. Az átalakítás tehát nem vonatkozna az oktatási-kutatási területre.

Az átalakítás legfontosabb feltétele a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) megváltoztatása lenne, Kupper András azonban kénytelen volt visszavonni tervezetét a szenátus múlt heti ülésén, miután kiderült, hogy nincs kellő támogatottsága.

Közlése szerint felállítottak egy kodifikációs bizottságot, amely részletesen áttekinti a tervezetet, reményei szerint így elérhető lesz a konszenzus. Az SZMSZ módosításának elfogadása után kerülhet sor az új vezetői pályázatok kiírására.

A kancellár hangsúlyozta: minden jelenlegi vezető munkájára számít továbbra is. "Az új pozíciókra elsősorban az egyetem régi embereiből válogatnánk, az átalakítással ugyanakkor módosulhatnak pozíciók, és kívülről is érkezhetnek új vezetők" – tette hozzá.

Jelezte azt is, hogy a munkatársakat nem szeretné kész helyzet elé állítani, ezért megkezdte a velük való személyes konzultációt.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
"Az új pozíciókra elsősorban az egyetem régi embereiből válogatnánk, az átalakítással ugyanakkor módosulhatnak pozíciók, és kívülről is érkezhetnek új vezetők"
Bravó!! Bizonyára príma Fityisznyikek, akik kifogástalanul játszanak Hevenyen, Vörhenyen és a modern digitális kazamatán! ! Tényleg, azt hittem, nincs már lejjebb!! De látszik, hogy van!
papa.49
A parkolós kupper, mit se változott, ennyire ért, vagy vonzódik a zenéhez, hogy pont a zeneakadémiát kell szétvernie???
eszegfu
@papa.49: Látod, hogy a sport szövetségekbe is milyen Fideszesek kerültek... pont a Zeneakadémia lenne kivétel? Egyébként, ha nem most, akkor később, de mindenképpen sort keritenek mindennek a "szétverésére".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.