Nem csatlakozhattak a mentők az egészségügyi dolgozók tiltakozásához, mely során fekete ruhában hívták fel a figyelmet a rossz munkakörülményeikre – állítja a Független Egészségügyi Szakszervezet. Állítólag nemcsak, hogy nem viselhettek feketét, de még a múlt szombati Normafánál tartott megmozduláson sem vehettek részt – derült ki az RTL Klub híradójából.

A szervezet listát is készített azokról az intézményekről, ahol megtiltották a feketében járást. Értesüléseik szerint az Országos Mentőszolgálat is köztük van, sőt, ők azt is kérték dolgozóiktól, hogy "listázzák" azokat a kollégáikat, akik a tiltás ellenére is feketében jelentek meg.

Az OMSZ nem nyilatkozott, de közleményükben azt írták, hogy a mentőszolgálat dolgozói munkaidőben a munkaruhájukat kötelesek viselni, de szabadidejükben történő véleménynyilvánításukat nem korlátozzák.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mocskos egy spiclikormány az Orbáné.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr plágium
Na igen, ez a demokrácia! Azt teheted amit megengednek...vagy amire köteleznek
soljanka
Na nézzük csak:
..."közérdekű adatigénylés keretében kikérte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetőinek és főbb munkatársai­nak fizetését. Amíg az egyik fővárosi mentőállomáson dolgozó mentőápolónak többek között az elmaradt pótlékok miatt áprilisban 95 ezer forintból kell majd megélnie, dr. Burány Béla megbízott főigazgató bruttó 1 296 300 forintból – ez nettó 849 080 forint – „gazdálkodhat”.
Havi bruttó 900 000 forintért (nettó 589 500 forint) kezeli többek között a mentőszolgálat pénzügyeit dr. Sepsey György gazdasági igazgató, dr. Czirner József havi bruttó 800 000 forintért (nettó 524 000 forint) felel többek között a mentési és mentésirányítási tevékenységekért, a kórházak sürgősségi osztályaival való együttműködésért, és felügyeli a háziorvosi ügyeleteket.

"Jó pénzért áll kamera elé a mentők szóvivője: Győrfi Pál havonta 617 700 forintért (nettó 404 595 forint) számol be többek között a sérültek állapotáról, ami mellé bruttó 20 000 forintos vezetői pótlékot is kap.
Információink szerint a vezetőknek céges autó és benzinkártya is jár."
www.blikk.hu/blikk_aktualis/hatszorosat-kapja-a-fonok-mint-egy-mento-2345641
karma1
@Január: 07.54-re: Vagy eppen elrettento pelda...:o(((
cuna_mi
... pedig a Nyugdíjbiztosítónak jól jönne!
zöldszem
Tilos a "feketepolózás", viszont:bármikor, akár szabadnapján is berendelhetik a mentősöket, ha éppen nincs ember a vonuló mentőautókon.
Végül is vasárnap együtt a kereskedő a családjával...
A KDNP pedig, éljen családi életet az édesanyjával...
legacy
Ha már nem hagytak nekik választást (miután megválasztatták velük magukat), akkor tiltakozzanak rózsaszínben.
Szerintem - egy nemrég látott festékreklám után - még van majd' 16 millió (szín) lehetőségük a tiltakozásra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.