A kormány becsületbeli ügynek tekinti, hogy sikeres várossá tegye Pécset, miután az önkormányzati választáson nagy bizalmat kapott a polgármester és a képviselő-testület – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden. A kormányfő a Modern városok program keretében látogatott Pécsre, ahol együttműködési megállapodást írt alá Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármesterrel.

Az ezt követő sajtótájékoztatón Páva Zsolt azt mondta: hosszú út végére tesz pontot a dokumentum; leromlott infrastruktúrát, rossz gazdasági helyzetet örökölt még 2009-es megválasztásakor, de sikerült fejlődési pályára állítani a várost. A megállapodás arra ad garanciát, hogy ez a fejlődés folytatódhat, a gazdasági fellendülés biztosított a kormány segítségével – közölte.

Elmondta: a kormány támogatja a kis- és középvállalkozásokat, ezen belül Pécsen a barna mezős beruházások alapjainak megteremtését. Emellett új területek jöhetnek létre a pécsi ipari parkban, ahol megfelelő infrastruktúra várja a betelepülő cégeket a kormányzati segítségnek köszönhetően.

Arról is megállapodtak, hogy a következő években a kormány megépíti az M6-os és M60-as utakat az országhatárokig. Emellett döntés született a Zsolnay Kulturális Negyeddel kapcsolatban arról, hogy munkacsoport vizsgálja, mi módon, milyen finanszírozási formában működjön a továbbiakban a létesítmény.

Az épülő Nemzeti Kosárlabda Akadémia mellett sport- és szabadidőközpont jöhet létre, benne aquaparkkal. A beruházás a kormány támogatását élvezni fogja – jelentette ki Páva Zsolt.

Orbán Viktor kormányfő kiemelte: szinte példátlanul nagy bizalmat kapott a polgármester által vezetett csapat a legutóbbi önkormányzati választáson, ezt a kormány meg akarja hálálni, és sikeres várossá akarja tenni Pécset.

E folyamatban az egyik legfontosabb lépésként említette, hogy átvállalták a város tartozásait. Felidézte: Pécs korábban visszaszerezte a közszolgáltatást végző cégeket, így a vízszolgáltatót és a közösségi közlekedési vállalatot, amelyek szintén szükségesek voltak a város stabil működéséhez.

Kitért arra, hogy 400 új munkahely jöhet létre az év végéig a Harman amerikai hangtechnikagyártó cég beruházásának köszönhetően, ezt reményei szerint még több más cég fejlesztése is követheti a jövőben. Orbán Viktor azt mondta, a kormány egyik vállalása, hogy 2018-ig hatezer új munkahely jöjjön létre a baranyai megyeszékhelyen, s megvalósuljon a városban a teljes foglalkoztatottság. Ezzel Pécs csatlakozhat ahhoz az elit klubhoz, amelynek Győr és Székesfehérvár is a tagja – mondta.

Kijelentette: az M6-os horvát határig történő továbbépítése 2016-ban elkezdődik és be is fejeződik. Megállapodtak abban is, hogy az M60-ast is az országhatárig építik meg, a munkálatok még ebben ciklusban megindulnak.

Orbán Viktor a sajtótájékoztató végén a baranyai Boda közelébe tervezett nagy radioaktivitású hulladékok tároló kérdését is érintette. Mint fogalmazott, "a pécsiek nélkül ilyen kérdésekben nem lehet dönteni, az lesz, amit a pécsi és Pécs környéki emberek akarnak".

Szerelmes egymásra meredés a pécsi polgármesterrel, Páva Zsolttal
Sóki Tamás (MTI)Szerelmes egymásra meredés a pécsi polgármesterrel, Páva Zsolttal
A nyugdíjas keménymag most sem kímélte a miniszterelnök urat
Sóki Tamás (MTI)A nyugdíjas keménymag most sem kímélte a miniszterelnök urat
Magyar zászló, kézfogás, fontos emberek
Sóki Tamás (MTI)Magyar zászló, kézfogás, fontos emberek

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Angster József és Zsolnai városának a végromlása a látogatás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Az a tucatnyi kiabáló? Marhára berezelhettek tőlük! :-)
Mobil123
" A kormány becsületbeli ügynek tekinti, hogy sikeres várossá tegye Pécset"- Igen , megis kezdtétek a hulladéklerakóval b+ !!!
Mobil123
@Feraj49: És olvastad a polgi szép levelét amit eljutataott minden posta ládába Pécsen?? Leírta hogy helyre tették a múlt hibáit és mostantól minden f@sza lesz , rendben van a város pénzügyi helyzete és csökkentették a mocskos komcsik által bevezetett ingatlanadót. ! Amikor elolvastam mondtam a jó anyád az! Hát én előtte nem fizettem ingatlanadót mivel páva elvtárs vezette be .
ferii
Ki állítja,hogy népszerű? Legfeljebb a seggnyalói körében!
mate03
@Strong: Átvállalta ! Az adó fizetők pénzéből,mert úgy tudom,hogy az ország pénze,nem csak a (fidesz közeli csókosoké)!
kukac50
Oda akarja telepíteni a sugár veszélyes rákkeltő atomhulladékot.
Pécsiek tudják ezt,hogy milyen következménye lehet ?
Akik Orbán mellett voltak azok az unokáik jövőjét nem veszik figyelembe,hogy milyen veszélyek lesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.