A bevándorlóellenes politika után a halálbüntetéssel is szeretné Orbán Viktor megszólítani a Jobbik szavazóit. Legalábbis erre utal legújabb nyilatkozata.

Napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését

- mondta a miniszterelnök a kaposvári gyilkossággal kapcsolatban kedden Pécsett. 

Sajtótájékoztatóján Orbán Viktor a néhány nappal ezelőtti kaposvári gyilkossággal összefüggő kérdésre elmondta: elfogadhatatlan, ami történt. Hozzátette: néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit.

De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Úgy vélte, a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha az állampolgárai védelméről van szó.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Omarion Nebula
Előbb szabadon engednek egy baltás gyilkost, aztán meg előjönnek ezzel az ötlettel.
Hogy is van ez?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
panellproli
Nem véletlen g.ci a drágám, de sajnos a jobbik sem más. Egy tőről fakadnak, nehogy bedőljön valaki is a Vona dumájának. ha megnézzük ugyanaz mint Orbán volt 30 évvel ezelőtt.
JAJMÁR
@nemkati: 09:42 Hát igen, ha a büntető is elköveti azt a bűnt, amiért büntet, akkor milyen alapon büntet? Egyébként ezt az egészet a felelősség elkendőzése miatt dobta be. Érzi ő, hogy a trafikügy kudarc.
Közben még abban is reménykedik, hogy a jobbik szavazóinak tetszeni fog - az ötlet lehet, de hogy a fides? - aztán majd próbálkozik mással, ha ez nem jön be.
nemkati
@JAJMÁR: Sok ötlet felmerült a napokban, hogy mi értelme ezt a halálbüntetés-témát bedobni. Talán mind igaz. Az elfuserált trafiktörvény hibáinak a bűnözőkre hárítása. Elterelés a fontosabb problémákról, a disznóságaikról, amiket nem tudnak kimagyarázni, csak másra tolni - hogy ezzel foglalkozzon a birkanép. A szélsőjobbos szavazók maguk mellé állítása, merthogy azok köreiben nagyobb számban vannak a halálbüntetés-pártiak. És még biztos van más de most ennyi jutott az eszembe.
Anna Mária
@Tekla: Igen, Európa jól tudja, ebben szépen megnyugodhatsz.
Még az is jó a valódi Európában, hogy nénik nem szoktak úgy sipákolni, mint te: "könyörgöm, akasszuk fel!"
JAJMÁR
@nemkati: 22:02 Egy biztos.Az sem igaz, amit gondol. Most hallom a híradóban, hogy már az eu felé mondja is, hogy nem gondolja komolyan..
Állítólag erről a témáról vita van... már megint félreértettük, hogy "napirenden kell tartani a témát" :)
nemkati
@JAJMÁR: Mégis, minek akar erről vitát, ha nem akar változtatni? Csak nem azt mondja, hogy jobban alszik, ha tudja, mit akar, mit gondol a nép? Nemá, ez soha nem érdekelte. A nemzeti konzultációja is csak arra kell, hogy mindenféle értékelés nélkül kijelenthesse, hogy egyet értünk a kormány akaratával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.