A Jobbik elnöke igennel szavazna egy, a halálbüntetésről szóló népszavazáson, és nem tartja hitelesnek Orbán Viktor miniszterelnök szavait, miszerint napirenden kell tartani a kérdését.

Vona Gábor az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában úgy értékelt: a miniszterelnök a tapolcai választásból azt a következtetést vonta le, hogy meg kell próbálni "a Jobbik hangszerein játszani és jobbikos témákat elvenni".

Álláspontja szerint a kormányfő anélkül, hogy komolyan gondolná vagy valóban társadalmi vitát akarna kezdeményezni, bedobta a témát és "felül ennek a népszerűségi hullámaira".

A Jobbik elnöke kijelentette, pártja évek óta következetesen vallja, hogy a halálbüntetésről társadalmi vita, akár egy ügydöntő népszavazás kell. Arra a kérdésre, hogy a referendumon milyen választ adna, azt felelte, hogy noha római katolikus, az igen mellett döntene.

Kitért arra is, hogy el kell dönteni, mi fontosabb, néhány nemzetközi szerződés vagy a magyar emberek élete. Ez nem az Európai Unióból való kiválást jelenti, hanem európai szinten is fel kell vetni a kérdést – jegyezte meg Vona Gábor.

Orbán Viktor miniszterelnök a kaposvári gyilkossággal kapcsolatban kedden Pécsett azt mondta, hogy néhány éve azt hitték, hogy a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglanit. De ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő, ezért a halálbüntetés kérdését Magyarországon napirenden kell tartani – jelentette ki.

A Fidesz frakcióvezetője szerint legitim a halálbüntetésről szóló vita, az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért nem hiszi, hogy a büntetés mértékének van visszatartó ereje, a Demokratikus Koalíció és az Együtt – A Korszakváltók Pártja úgy vélte: a kormányfő a Jobbiknak tett gesztust, és azt is hangsúlyozták: Európában sehol sincs halálbüntetés.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
Nem tudom. Ezeknek tényleg csak ennyi eszük van? Mert amit ezek eddig csináltak, ennél kevesebbért is akasztottak embert.
Ez olyan mintha fel dobna egy marék pofont és alá ugrana.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.