A személyi jövedelemadó mértékének csökkenése ellenére 2016-ban a munkát terhelő adó- és járulékok mértékét tekintve továbbra is az egyik legmohóbb állam lesz a magyar – írja az Mfor.hu.

Jelenleg a teljes adóék 49,03 százalék. Ez azt mutatja meg, hogy a teljes munkaerőköltségnek összesen hány százalékát vonja el az állam különböző adók és járulékok formájában.

A lap számításai szerint az szja csökkentés után a 49,03 százalékos adóék 48,25-re fog mérséklődni. Ezzel viszont az uniós rangsorban nem fogunk előkelőbb helyre kerülni. Jelen állás szerint ugyanis csak Belgium von el többet adók és járulékok formájában, 49,9 százalékot, mögöttünk pedig Franciaország áll 45,2 százalékkal.

Ha a régiót nézzük, akkor azt látjuk, hogy a 2014-es adatok alapján ugyanis míg Csehországban 39,7 százalék az adóék mértéke, addig a szlovákoknál 38,6, a lengyeleknél pedig 34,8 százalék.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
Ostoba a kormány - nincs min csodálkozni.
nemjoezigy
Ez az 1 % csökkentés is a gazdagokat, a jó jövedelemmel rendelkezőknek kedvez, ráadásul a költségvetésből így kieső összeget szintén a szegények támogatásából fogják pótolni.
Tehát ezzel megint a szegények lehetőségeit csökkentik, növelik a szegénység mélységét és mennyiségét!
Ennyit a keresztényi, emberbarát kormányzásról. A szegénység ellen csak beszélnek, de nem tesznek érte semmit, sőt növelik azt minden intézkedésükkel!

fidesznikek mi a vélemény?
Lehet számolni, hogy mit jelent az 1%: www.portfolio.hu/gazdasag/benne_van_a_csaladod_a_legjobban_kereso_10-ban.213166.html?utm_source=index_box_landing&utm_medium=kapcsolodo_cikkek_linkek&utm_campaign=kapcsolodo_cikkek
zöldszem
@nemjoezigy: Véleményt??
Max a hozzászólók ekézése. Amúgy, kevés politikai cikkhez szólnak hozzá, inkább ugranak a bulvárhoz. Ott pedig "teleszájjal üvölti" :ez miért hír, erre ugranak a ballibek, szenny újság...stb.Elmarasztaló, a Fideszt, bíráló cikknél pedig, természetesen védik a védhetetlent. Mindenki hazudik, csak a kormányt akarják rossz fényben feltüntetni.
Azt hiszem, nem mondtam semmi újat.
Jankó123
@Anna Mária: Kicsinykét átírnám, ha nem haragszol, mert szerintem inkább az alábbi a jellemző.

Ostoba nép - nincs min csodálkozni.
Feraj49
Tévedés ! Nem Magyarország a MOHÓ ,hanem a vezetői ! Látod "Szegény ember kevesebbel is beéri " ! A gazdag meg ??? !!!
nemkati
Azért az 1% szja csökkentés mellé tegyük már oda, hogy amikor veszünk valami árut vagy szolgáltatást, akkor a nettó árnak közel 1/3-át is kifizetjük áfában.

Én meg pl. EVA-s vagyok, és a jövedelmem 37%-át fizetem ki csak az EVA-ra. Ez 2002-ben a pozitív adóalap 15 százaléka volt (akkor még nem voltam EVA-s).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.