"Orbán Viktor álláspontja szerint a halálbüntetés kérdését napirenden kell tartani. Természetesen a témában európai szinten is konzultációkat kell folytatni, így a miniszterelnök ezúttal is örömmel áll Schulz elnök úr rendelkezésére" – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.

Az MTI azt követően kereste meg Havasi Bertalant, hogy Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke szerdán Strasbourgban tudatta, telefonbeszélgetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a halálbüntetésről szóló kijelentései miatt.

A magyar kormányfő keddi pécsi látogatásán a kaposvári dohánybolti gyilkossággal kapcsolatos kérdésre válaszolva foglalt állást amellett, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését. Néhány éve azt hitték, a magyar büntetőjogról és a bűnüldözésről szóló viták végére pontot tettek, amikor bevezették a három csapás törvényét és a tényleges életfogytiglani büntetést, de ezek visszatartó ereje önmagában nem volt elegendő – mondta Orbán Viktor, aki szerint a bűnözők előtt világossá kell tenni, hogy Magyarország nem riad vissza semmitől, ha állampolgárai védelméről van szó.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
O.V. ne adja a nagy vagányt, hogy rendelkezésére áll az EP elnökének! Inkább gondolkozzon, (de azt sem bánom, ha helyette valaki képes még a környezetében), ill. gondolkozott volna mielőtt beszél! Ha tetszik, ha nem, nekünk kell az EU-hoz igazodni (amelynek szabályait közösen alkották meg!) és nem forditva. Ne képzelje azt, hogy annyira népszerü, hogy az ebből a témából való kihátrálását is "győzelemnek" lehet tekinteni. Arról nem beszélve veszélyes is lehet ez az ötlet: a KDNP-vel vélhetően szembenáll, viszont a Jobbikat a keblére öleli.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.