Nyilvánosságra hozták szerdán a kormányzati honlapon azokat a leveleket, amelyekben Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Európai Bizottsághoz fordult az Altus Zrt. másfél milliárd forintos megbízása miatt.

A kormany.hu oldalon megjelentek szerint Lázár János a helyzet tisztázása érdekében Walter Deffaának, az Európai Bizottság főigazgatójának és Martin Selmayrnek, Jean-Claude Juncker bizottsági elnök kabinetfőnökének írt levelet.

A miniszter múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a brüsszeli bizottság illetékeseitől arra várnak választ, milyen körülmények között, milyen eljárásban választották ki a Gyurcsány Ferenc volt kormányfőhöz, a DK elnökéhez köthető céget az Európai Unió 2014-2020 közötti fejlesztési programjainak ellenőrzésére.

Az Európai Bizottsághoz címzett levelekben a Miniszterelnökség vezetője azt írta: mivel az Altus tulajdonosa egy aktív ellenzéki politikus, joggal feltételezhető, hogy a cég nem képes objektív és független helyzetértékelésre.

Hozzátette továbbá, hogy a mindössze négy munkavállalót foglalkoztató társaság megbízásának ellenértékét szokatlanul magasnak tartják.

A személyi és pártösszefonódások miatt sokakban felmerülhet a kérdés, hogy nem tiltott pártfinanszírozásról van-e szó az ügyben – fogalmazott a miniszter.

Különösen aggasztónak tartja azt is – folytatta –, hogy az Altus munkavállalói között olyanok is vannak, akik a korábbi időszak fejlesztéspolitikai rendszerének megalkotói és működtetői voltak.

Szerinte a díjazás mértéke és a személyi összefonódások felvetik az Európai Bizottság politikai semlegességének kérdését, és "mindezek a tények együttesen alkalmasak lehetnek arra, hogy a magyar állampolgárokban megingassák a bizottságba vetett hitet".

Az egyik levélben Lázár János azt is írta: a kormánynak ezeknél is súlyosabb aggálya, hogy "a köztudatban élő sajtóhírek szerint a cég több szálon is összekapcsolódott a magyar olajmaffia legsikeresebb és legveszedelmesebb szervezett bűnözői csoportjával".

A Miniszterelnökséget vezető miniszternek meggyőződése, hogy az Európai Bizottság és Magyarország közös érdeke az objektív alapokon nyugvó, szakmai és teljes mértékben átlátható ellenőrzés.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nemsokára pedig ő és a hódmezővásárhelyi botrány károsultjai le is zárhatják az utat, ezzel megbénítva Budapestet. Lázár, Jobbik, gyanús csődeljárás, harmincmillióval betömött szájak, elfüstölt százmilliók, ököllel fenyegetés és kergetőzés – szaftos sztori Hódmezővásárhelytől a minisztérium portájáig.
Másfél személyes sátor áll a forgalmas első kerületi Fő utca eleve szűk járdáján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal szemben. A sátor mellett Szabó Bálint ügyvéd transzparenseket gyárt, mögötte érkeznek „hajléktalan segítői”, hogy jelenlétükkel erősítsék a sajtótájékoztató üzenetét. „A kollégák befogadtak és megmutatják, hogyan kell az utcán élni”, mesél Szabó, aki addig marad a Minisztérium előtt, amíg ki nem jön Seszták Miklós miniszter úr és nem tárgyal vele, vagy a hódmezővásárhelyi K-Art-botrány károsultjaival.
www.hir24.hu/belfold/2015/04/29/mutyigyanu-satrat-vert-egy-jogasz-a-fo-utcan/

Erről is írnod kellene Brüsszelnek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tökölődő
@legacy: pedig meg fogják úszni . Torgyántól kérdezte valaki is, hogy miért volt gazember az egész politikai pályafutása alatt? Puch Lászlót elszámoltatta valaha is valaki a vagyonáról ( pedig nem kevés van neki) Életük végéig fognak dőzsölni az ellopott pénzekből azok, akik azt a politikai hatalmukkal visszaélve szerezték meg. Ezek a szarjankó fijúk még életükben nem dolgoztak, csak politizáltak, mégis mindegyik kőgazdag. Miből? Ja hogy az apuci, meg a rokonok...Na ne röhögtessenek már.
prime777
"Az a vicces, hogy ezek a férgek azt hiszik, hogy megússzák végül...
Hááát nem!"

Pedig megússzák!
Miért ne úsznák meg?
Szerintem törvényes is amit csinálnak,hiszen van rá törvény.:)
Sőt 2018-ban is maradnak.Bár 2/3 nem lesz,de a Jobbik piszkosul meg fogja őket szorongatni.Talán kiegyeznek majd egy közös koalícióval is.Kicsit mindenki visszavesz majd az "arcából" ...
Ez lesz a feltétel.
Majd a "nélkülözött" KDNP-t nézzétek meg akkor,hogy miket fog mondani a Fideszre.:)Élvezet lesz nézni,ahogy bírálni fogják őket és menni fog a szardobálás.:)))
Piti,ócska kis dolog a politika.Semmi más csak a pénz és az érdek ami hajtja a benne lévőket.
Könnyen gazdagodni úgy,ahogy a kedvem tartja.Erről szól ez.Szóval nehogy el hidd már,hogy ezeknek egy haja száluk is meg fog görbülni.:))))
Hofipisti
Az irigység az emberek legerősebb hajtóereje!
Ezek hiába lopnak, síbolnak, nem talicskával, de kamionnal tolják ki a lét, s mégis az ahhoz képest kis pénzt - no nem a munkát irigylik. Köpködni valótlanságokat, dobálni a sarat, nagy érdem! Jó volna még megérni, hogy előkerüljön a fiúk "olajfoltos nadrágja" amit Jani most másra akar kenni.
Remélem az EU szaftos választ fog adni!
karma1
@szaboria1: 14.31-re: Mert kozben biztos hallott valami uj hirt, es annak megfeleloen fogalmazta a leirhatatlan hulyesegeit...:o))))
karma1
@prime777: Sajnos ez a kep nagyon valoszerunek latszik, amit felvazoltal... Bar ne igy lenne, bar eltunnenek mindeannyian a tortenelem szegyenfoltjaikent a sullyesztobe, de elotte zsebeket, kulfoldi szamlakat keretik kiuriteni es visszarakni a magyar devizatartalekba (ami most mar ugy sincs, de ettol talan ujraeledne...:o)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.