A Jobbik azt kéri a kormánytól, hogy adjon menedékjogot a Magyarországon tartózkodó Markó Attilának, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) volt parlamenti képviselőjének, akinek előzetes letartóztatását szerdán rendelte el a román legfelső bíróság.

Szávay István, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő MTI-hez eljuttatott közleményében a román jogállamiság gyalázatának tartja az előzetes letartóztatás elrendelését. Arra is kérte a kormányt, hogy adjon meg minden segítséget a román kommunizmus által államosított magyar ingatlanok visszaszolgáltatása kapcsán meghurcolt egykori képviselőnek.

Emellett – mint írta – elvárják a magyar külügytől, hogy diplomáciai eszközökkel gyakoroljon nyomást az egész erdélyi magyar közösség megfélemlítését célzó koncepciós eljárás megszüntetése érdekében.

Az Agerpres hírügynökség szerdai jelentése szerint Markó Attila és a román restitúciós hatóság kártérítési bizottságának másik hét volt tagja ellen március 9-én hivatali visszaélés gyanújával emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A vádlott távollétében hozott legfelső bírósági határozat nem jogerős, ellene 48 órán belül lehet fellebbezni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Anna Mária
No persze.
Köztörvényesnek menedékjogot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@Mirabilis: amilyen idióták összetévesztették a nevét egy szakmával, tudod, most kell lőrincnek tóásó a csónakázótó ásáshoz.
Dr. Felipe
Menjen csak vissza Romániába ez a faszi és tisztázza magát, ha ártatlan az ki fog derülni de az a gyanúm hogy nem véletlenül menekült el az igazságszolgáltatás elől. Ez vonatkozik hernádi elvtársra is.
lampa laz
@Mirabilis: hogy a baptisták mit kerestek ott, isten tudja, peti meg azt hitte, hogy ezzel ő lesz a második rambó, hogy az íróasztal mögül irányítva megmentett egy tóásót.
lampa laz
@Mirabilis: én nem tudom, de ha tőlük kérdeznéd akkor sem kapnád meg az efogadható magyarázatot. Mi csak találgathatunk, meg viccelődhetünk, mert ezt a sok hülyeséget amit csinálnak, csak így lehet elviselni.
Hellcat
Namostakkor hogyisvan? Csak én botlok itt ellentmondásokba megint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.