Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egyre több kritikát enged meg magának Orbán Viktor felé. Az élesedő hangnem mögött az állhat, hogy Lázár önálló arculatépítésbe fogott. Az Index értesülései szerint ez viszont már a miniszterelnök környezetnek is feltűnt és egyre nagyobb értetlenkedéssel, gyanakvással figyelik a miniszter lépéseit.

Lázár mostanában több fronton is kifejezte, hogy nem ért egyet Orbánnal. Pár hónapja azt nyilatkozta, szerinte Mészáros Lőrincnek el kéne tudni számolni a vagyonnyilatkozatával. Erre egyébként Mészáros vissza is szólt, hogy minden rendben van a bevallásával, ám erről kiderült, hogy nem igaz.

A miniszternek Csányi Sándorral nyíltan nagyon rossz a kapcsolata, így az üzletember március 15-ei kitüntetésekor hangot adott nemtetszésének. Ezt Csányi se hagyta szó nélkül és azt mondta, meglepi, hogy Lázár már nyíltan kritizálja Orbán döntéseit, ugyanis a miniszterelnök volt az, aki eldöntötte, hogy ő kaphasson kitüntetést.

Lázár megkezdte Orbán támadását

Ám ezek után következett a legváratlanabb fordulat: Lázár válaszul egy MSZP-s képviselő másra vonatkozó kérdésére, azt kezdte el fejtegetni, ő egyáltalán nem tenne állami pénzt a profi sportba, a fociba se. Orbánról pedig közismert, hogy imádja a focit, így ezzel gyakorlatilag a kormányfő pénzosztási gyakorlatát bírálta. A kijelentés annak fényében különösen érdekes, hogy az Index forrásai szerint részben a foci kapcsán kezdett anno megromlani a kormányfő és egykori barátja, Simicska Lajos viszonya, aki nem támogatta a felcsúti stadionépítést. Így a lap informátorai kizártnak tartják, hogy Lázár a beszólását nem Orbán elleni személyes támadásnak szánta volna.

Több fideszes mégis úgy gondolja, ezek a kritikák nem a miniszterelnök ellen irányulnak, hiszen Lázár Orbánhoz fűződő feltétel nélküli lojalitását mindig hangsúlyozza. A miniszter mindössze másként képzeli el a kormányzást több dologban is. Ám olyanok is akadnak, akik szerint a politikus már egy Orbán utáni korszakra készül fel.

Utóbbi elméletet támasztja alá a Direkt36 mai cikke, amely azt részletezte, hogy a Lázár vezette Miniszterelnökség visszadobott egy olyan pályázattervezetet, amelyet Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak a cégére szabtak, így biztosan ők nyerték volna. A Miniszterelnökség olyan kifogásokkal küldte vissza újragondolásra a tenderkiírást, minthogy "versenykorlátozó" vagy hogy "indokolatlanul szűkíti a versenyt". Hogy mi indokolta a Miniszterelnökség döntését, az nem derült ki, ugyanis a Direkt36 április közepe óta nem kapott kérdésére érdemi választ.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
És nehogy azt higgye valaki, hogy ez hibbant leáll,
mennek még milliárdok a sz@r focijára !
Arról nem is beszélve mennyibe kerülnek ezeknek a fenntartása,
miközben a kórházak a csőd szélén állnak, az eü dolgozók bérezéséről meg
már ne is beszéljek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
A lázár már régen a fejére ült Orbánnak. Szemlátomást feszültség van közöttük, csak még nem tehet ez ellen semmit a miniszterelnök. Ő már kezdetektől kénytelen elviselni a hazai oligarcha csoportok kormányba delegált tagjait.
Orbánt lassan, de biztosan felemészti ez az állapot. Nem véletlenül meg bele olyan lehetetlen helyzetekbe mint a menekültekkel kapcsolatos lehetetlen álláspont, vagy a most éppen aktuálissá tett halálbüntetés kérdése, ami már annyira feltupírozott, mintha komoly lenne.
Az biztos, hogy Lázár hatalmas minisztériuma neki dolgozik és nem Orbán miniszterelnöknek. Balogh miniszter alól is kilőtték a lovat, egyre több a gyalogos csetlése - botlása. A lelkész úr sem ura már önmagának, őrlődik Orbán és Lázár között, Varga pedig csak széttárja a kezét, és felolvassa a Lázár által készíttetett az ország jó irányban halad, csökken a szegénység című unalomig hallott esti meséjét.
Az oktatás, nevelés, az ifjúság jövőjének biztosítása, a lefojtott energiák szabadjára engedése, az alkotó erő számára a szabad út az iparban, a mezőgazdaságban, mindkettő innovációjában támogatása, az erőforrások jó irányba terelése, az EU. milliárdok jó gazda módjára való felhasználása lehet csak a kivezető út a mai állapotokból, mert így érhető el az ország kultúrájának , általános jólétének emelése, mert így javítható a biztonságérzet, mert így majd nem kell halálbüntetésről beszélni.
No erre Orbán és Lázár sem együtt, sem külön nem alkalmasak. Szerintem.
Tényfeltáró
Miért nem rúgja félre már a vén kappant? Mire vár?
Toby
@Pálinkafőző Rézüst: (K)áder dobott vissza a parlametnek törvénytervezetet - ennyit tehetett, más vétójoga nincs ! - mire a csürhe ismételt megszavazással válaszolt és ezt követően (K)ádernek már nincs szerepe e tárgyban !
Tényfeltáró
@agnes200: Ez az utolsó esélye, hogy miniszterelnök lehessen (amit nagyon szeretne), megpuccsolni a kótyagost. 2018 után semmi.
mariaberta
@legacy: Megidézhetjük a réges-régi verset, abból készült dalt, melynek refrénje, "anyám én nem ilyen lovat akartam"..Időszerű!!!
/A teljes verset meg lehet keresni/
ferii
Menjenek mind a sunyiba,amíg szabadon megtehetik !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.